Juristen Dana Pourkomeylian rasade mot Annika Strandhälls angrepp i gårdagens "Sverige möts" i SVT.

Här går Annika Strandhäll (S) till "personangrepp" i SVT

Publicerad 26 maj 2020 kl 10.42

Inrikes. Det hettade till rejält när Annika Strandhäll (S) diskuterade sexköp med juristen Dana Pourkomeylian i SVT:s "Sverige möts" på måndagen.
– Jag skulle uppskatta om Annika Strandhäll avhåller sig från personangrepp och beter sig som en folkvald politiker, sade Pourkomeylian under debatten.

Gilla artikeln på Facebook

Det var under måndagens "Sverige möts" i SVT som det hettade till mellan förra socialförsäkringsministern Annika Strandhäll och Dana Pourkomeylian, ledarskribent på Liberala nyhetsbyrån och jurist.

Pourkomeylian var kritisk till regeringens rekordsnabba lagförslag mot sexköp, som bland annat vill ta bort den rättsliga grundprincipen om dubbel straffbarhet och därmed kunna döma män i Sverige om de köper sex utomlands. Omvänt skulle till exempel Polen kunna straffa kvinnor som åker till Sverige för att göra abort, sade hon.

Juristen påpekade också det absurda i att regeringen tagit två mandatperioder på sig att skärpa straffen för terrorbrott, samtidigt som man direkt efter att en kändis grips för sexköp kräver hårdare straff för det.

Dana Pourkomeylian vill i princip legalisera sexköp, om personen som säljer sex gör det frivilligt.

Detta gjorde Strandhäll rosenrasande. Hon svarade att tre av fyra kvinnor på lagliga bordeller kommer från fattiga förhållanden från bland annat Östeuropa.

– Det finns alltså ett klassperspektiv på det här, vilket kanske Dana utifrån sitt mer medelklassiga svenska perspektiv inte ser, fortsatte Annika Strandhäll.

– Ursäkta mig?, inflikade Dana Pourkomeylian. Jag skulle uppskatta om Annika Strandhäll avhåller sig från personangrepp och beter sig som en folkvald politiker. Tala inte om min klassbakgrund när du inte vet någonting om mig. Håll dig!

– Jag har inte sagt någonting om din klassbakgrund, påstod då Strandhäll.

– Du sa min medelklassiga... Jag tycker det är förkastligt när en folkvald politiker väljer att blanda bort korten och trubba till debatten på det här sättet, sade Dana Pourkomeylian.

– Det är inte att blanda bort korten. Det är en viktig del i den här debatten, svarade Strandhäll.

"När en vit överklasskvinna försöker berätta för dig att din bakgrund diskvalificerar dig från att ha en åsikt", tillägger Pourkomeylian på Twitter.


"Mest osmakliga jag sett." Medelålders kvinnor i tårdrypande dokumentär om vuxna afghanska "barnen".0 Plus

Flyktingar med asyl i EU "flyr" till Sverige. "När de berättade om bidragsnivåerna förstod jag att jag hamnat på helt fel ställe".0 Plus

Nyheter från förstasidan

Miljoner Hongkongbor ska erbjudas brittiskt medborgarskap

Boris Johnson öppnar för massivt kinesinflöde. "Vi ska omedelbart gå vidare för att de ska få den här möjligheten."0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.