Åtalet mot AFA
Här går fritidsledaren till attack mot polisen.

Här går fritidsledaren till attack mot polisen

Publicerad 22 augusti 2015 kl 20.22

Inrikes. En 32-årig fritidsledare i Nacka kommun är en av 16 vänsterextremister som just nu är på väg att åtalas vid Stockholms tingsrätt misstänkta för bland annat grov misshandel, misshandel och våldsamt upplopp i augusti förra året.
– Det här är helt nya uppgifter, säger Tore Andersson som är verksamhetschef för arbets- och fritidsverksamheten i Nacka kommun, till Fria Tider.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt utredningen mot honom är 32-åringen bland annat misstänkt för våldsamt upplopp och försök till grov misshandel efter att ha kastat två gatstenar och flera knallskott mot poliser. Stenarna och knallskotten kastades i samband med att vänsterextremister gick till våldsam attack mot polisen i protest mot att Svenskarnas parti fick demonstrera i Stockholm i augusti förra året.

SVP-demonstrationen i Stockholm

Säkerhetspolisen skriver i en hemligstämplad rapport att den 32-årige mannen varit aktiv i den kriminella vänstergrupperingen Afa sedan 2009. 32-åringen "har en central position i nätverket som bland annat innebär full insyn i – och möjlighet att påverka – verksamheten", står det att läsa i rapporten som Fria Tider har tagit del av.

Han är dessutom upprepade gånger, från år 2000 och framåt, dömd för brott. Han har bland annat dömts för åtta fall av skadegörelse, ett försök till misshandel, brott mot vapenlagen samt förgripelse mot tjänsteman.

Vill du läsa hela artikeln? Teckna en prenumeration på Fria Tider Plus här!

Är du redan Plus-kund? Gå vidare till hela artikeln här.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

S bidragshöjning får underklassen skaffa barn istället för arbete

Stor svensk studie bekräftar fördomar.. Höjda bidrag från S-regeringen får bidragstagare att skaffa fler barn istället för att skaffa ett arbete, visar en undersökning från Inspektionen för socialförsäkringen.0 Plus


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.