Getter.

Familjens husdjur stals, slaktades och åts upp

Publicerad 5 oktober 2014 kl 22.12

Inrikes. Känslorna svallar just nu i Alfta i Hälsingland efter att en familj under gårdagen fått sin get, som man haft som sällskapsdjur, stulen, slaktad och uppäten.

Dela artikeln

Spåren leder till Alfta Quren, ett hotell som under sommaren gjordes om till asylboende för 200 asylsökande. Enligt den drabbade familjen har redan några på boendet pekats ut som de skyldiga tjuvarna och anledningen till att de stal, slaktade och åt upp geten ska ha varit för att fira den muslimska högtiden Eid al-Adha som inföll igår.

"[S]å himla ledsen och besviken och vad sjutton säger man till barnen", skriver mamman i den drabbade familjen på Facebook.

I kommentarerna till inlägget är de flesta upprörda, men det finns även de som försöker ta de invandrade tjuvarna i försvar. Flera försöker lägga skulden för det inträffade på svenskarna.

"[A]tt se detta samhälle övergå till en rasistisk liten håla där okunskap och fientlighet börjar bli tongivande är rent ut sagt en vidrig utveckling", skriver en person som även tycker att det är "småakigt" att klaga på en uppäten get. En antirasistisk apell i debatten som gillats av över hundra personer.

Polisen uppger dessutom att man ogärna vill utreda den politiskt mycket känsliga händelsen.

– Vi kommer inte att kunna gå vidare med det här ärendet, vad jag förstår. Det är ett jättesvårt utredningsläge, säger polisens vakthavande befäl Paul Edenström till lokaltidningen.


Nyheter från förstasidan

Anrika hotellet fick nya ägare – blev våldtäkts- och kidnappningsbas

Efter irakiska familjens köp av Skänninge stadshotell. Ägaren hyllades som lokalhjälte – åtalas nu för människorov, flickvåldtäkt, i lokalerna.0 

Ekonominyheter

Bostadspriserna "steg" igen

SBAB: Säsongseffekt.. Oklart om priserna stiger på riktigt.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Konstaterar att svenskarna "byts ut". "Vi genomgår ett experiment som aldrig gjorts tidigare i världshistorien."0 Plus

Mer från Inrikes

Vetenskap

Tre nya minimånar upptäckta i vårt solsystem. Hittades runt Neptunus och Uranus.0 

Cambridge-forskare: I princip noll svarta på toppositioner om meritokrati tillämpas. Vädjar till etablissemanget att acceptera den biologiska verkligheten.0 Plus

Kultur