Gruppvåldtäkten i Västerort

Gäng häktades för gruppvåldtäkt

Publicerad 30 september 2014 kl 11.01

Inrikes. Sex medlemmar i ett invandrargäng i västra Stockholm häktades under förra veckan såsom misstänkta för grov våldtäkt.

Gilla artikeln på Facebook

Åklagaren hade begärt sju män häktade, men Solna tingsrätt ansåg inte att det förelåg tillräckliga skäl för häktning av en av männen.

Minst en av de våldtäktsmisstänkta männen, en 18-årig somalier, ingick i det skattefinansierade projektet "Tro, hopp och kärlek" som syftar till att skapa ett tryggare Rinkeby.

– Vi skapar en massa trygghet och sprider en massa kärlek också, sa han i en intervju med Sveriges radio tidigare i år.

– Det har hänt ett massa flertal rån, mot apoteket till exempel, och det är absolut inte bra, fortsatte han i intervjun med den hänförda kvinnliga SR-journalisten.

Den 18-årige somaliern är nu själv, bortsett från grov våldtäkt, även misstänkt för rån.

Åtal mot 18-åringen, hans bror och ytterligare fyra andra invandrarmän som deltog i våldtäkten, ska vara väckt senast på torsdag.


Gruppvåldtagna 13-åringen

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Alexander Bards rasande attack mot DN:s chefredaktör. "Fy fan vilken falsk jävel han är, det öppna samhällets allra största fiende."0 

Vetenskap

Svenska forskare kan ha hittat fungerande botemedel mot fetma – utan biverkningar. Kan reglera hur mycket och hur snabbt maten bryts ner.0 Plus

Folkslag bär på unika gener från förhistorisk apmänniska. Spår av utdöda arten dröjer sig kvar – mitt i tredje världen.0 Plus

Kultur

PK-storm mot Stephen King. Kritiserade kvotering av ickevita i filmroller.0