Joe Biden kan bygga Trumps mur

Publicerad 6 april 2021 kl 20.51

Utrikes. Biden-administrationen i USA öppnar nu för att bygga ut det gränsstaket mot Mexiko som påbörjades under Donald Trumps presidentperiod, rapporterar RT.

Gilla artikeln på Facebook

Att bygga den så kallade muren längs hela gränsen mot Mexiko var Donald Trumps främsta vallöfte inför presidentvalet 2016.

När Trump lämnade Vita huset i januari hade dock bara några tiotals mil av gränsstaket byggts, det mesta längs sträckor där det redan fanns avspärrningar sedan tidigare.

Under sin valkampanj förra året bedyrade efterträdaren Joe Biden att han skulle se till att "inte en enda tum" mer av den så kallade muren skulle byggas. Efter att ha svurits in januari använde Biden också sin nya presidentmakt för att beordra ett stopp för konstruktionen av gränsstaketet.

Men sedan dess har ett massivt tryck på USA:s södra gräns uppstått från illegala tredje världen-invandrare. Situationen är den värsta på årtionden, och den amerikanska regeringen är nu uppenbarligen villig att tänka om.

Alejandro Mayorkas, minister för inrikes säkerhet, har nu meddelat att hans departement Homeland Security kan återuppta byggandet för att fylla i några "luckor i muren". Det rapporterar Washington Times.

Enligt tidningen informerade Mayorkas medarbetare om att Biden-administrationen – även om "muren" inte ska byggas färdigt – fortfarande kan arbeta med "luckor", "grindar" och områden "där muren har byggts klar men tekniken inte har implementerats".

Dessa "luckor" uppges vara platser dit många illegala invandrare tar sig för att försöka tränga igenom gränsen, enligt RT.

De nya uppgifterna har fått konservativa i USA att håna presidenten och anklaga honom för att vara en kappvändare.

"Det verkar som om 'president' Biden är en främlingsfientlig rasist som hatar bruna människor", skriver exempelvis advokaten Matthew Kolken på Twitter.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Miljoner i presstöd till arabisk tidning

Al Kompis beviljas stöd.. Men majoriteten av följarna bor inte i Sverige.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Mer från Utrikes

Video: Här knuffar gänget ned tonårstjej under pendeltåget

Brutala attacken fångad på film.. Förortsgänget har plågat huvudstaden under hela pandemin.0 Plus

Toppglobalist kräver totalstopp för invandring

EU-höjdaren Michel Barnier ångrar sig.. Förordar nu en "paus på fem år" för all asylinvandring, på grund av problemen med kriminalitet hos invandrarna.0 

Vetenskap

Hundars stressnivåer knyts till ägaren. Men det är skillnad mellan olika raser.0 

Tiotusentals följer kinesisk skrotraket. Följer med spänning var raketen slår ned.0 

Kultur

Här förs Roxette-gitarristen bort av polis. Christoffer Lundquist bars iväg från demonstrationen.0 

Är detta verkligen ett "rasisttecken"?. Vild PK-storm skakar legendariska tv-programmet.0 Plus