Jonas Sjöstedt (V): Mina barn var med och saboterade för Donald Trump

Publicerad 30 juni 2020 kl 11.13

Politik. V-ledaren Jonas Sjöstedts barn deltog i TikTok-kampanjen mot USA:s president Donald Trump. Det berättar partiledaren på Twitter.

Gilla artikeln på Facebook

Det var förra helgen som det avslöjades att Donald Trumps valturné utsatts för sabotage av vänsteraktivister. Via den kinesiska sociala medier-appen TikTok uppmanades aktivister att gå in på Trumps kampanjhemsida, anmäla sig som deltagare på Trumps valmöten, men sedan aldrig dyka upp på dem.

Enligt CNN, som är uttalat Trump-fientliga, rörde det sig om en "koordinerad insats".

Trumps politiska motståndare menar att sabotaget via den kinesiska appen var anledningen till den glesa uppslutningen på Trumps valmöte i Tulsa, Oklahoma förra helgen. Trumps valarbetare tror istället att det var rädslan för oroligheter och våld från vänsterextremister som gjorde att inte minst barnfamiljer höll sig hemma.

De flesta som deltog i valsabotaget uppges ha varit tonåringar och barn. Två av dem var, visar det sig nu, Jonas Sjöstedts 12-åriga barn Tor och Greta.

"Nu kommer det fram. Mina 12-åringar berättar, som om det vore en självklarhet, att de var med i TikTok kampanjen som lurade Donald Trumps valkampanj genom att boka platser på hans valmöte i Tulsa Oklahoma. Lite stolt är man ändå", twittrar den stolta pappan.

Många som kommenterar Sjöstedts Twitterinlägg är kritiska till att han försvarar tilltaget. V-ledaren svarar med att uppmana sina anhängare att blocka kritikerna på det sociala mediet.

En stor del av Donald Trumps första mandatperiod som president har präglats av att oppositionen riktat anklagelser mot honom om att det var rysk valpåverkan som gjorde att han vann valet 2016.

Trumps motståndare krävde tidigt, till och med innan Trump vunnit Republikanernas primärval, att han skulle ställas inför riksrätt. I februari i år slutade den farsartade processen med att senaten friade Trump från alla anklagelser.


Familjen som flydde Sverige

Sverige tvångsplacerade henne hos arabisk bidragsfamilj. Då "kidnappade" pappan sina egna döttrar och flydde landet – nu talar hon ut i utländsk media.0 Plus

Befolkningsbytet

Nytt rekord i utvandring. Siffror visar: Så flyr vi när tredje världen flyttar in.0 Plus

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.