Klimataktivister hyllar coronaviruset: "Ett botemedel"

Publicerad 25 mars 2020 kl 21.44

Utrikes. Ett Twitterkonto som uppger sig representera den vänsterextrema klimatorganisationen Extinction Rebellion, XR, sprider bilder på lappar med budskapet att coronaviruset är "botemedlet" och mänskligheten är "sjukdomen", rapporterar Daily Mail.

Gilla artikeln på Facebook

"Jorden läker. Luften och vattnet håller på att renas. Corona är botemedlet. Människor är sjukdomen!"

skriver det brittiska Twitterkontot "XREastMidlands" och lägger även upp fotografier som visar hur lappar satts upp på stolpar med liknande budskap.

Inlägget har väckt en storm bland andra användare, som bland annat anklagar budskapet för att vara "ekofascistiskt".

Twitterkontot, som har funnits sedan i september förra året, uppger sig vara en del av Extinction Rebellion – en vänsterextrem klimatorganisation som begår olagliga aktioner och som Greta Thunberg har samlat in pengar till.

Extinction Rebellion centralt tar dock avstånd från det människofientliga meddelandet och understryker att man inte "hanterar" kontot, skriver Daily Mail. Organisationen uppger att budskapet inte stämmer överens med Extinction Rebellions "principer och värderingar".

Det kritiserade Twitterkontot ger dock svar på tal:

"Vi *är* den officiella XR East Midlands-gruppen och vi har varit involverade i miljöaktivism i flera år. Det faktum att våra handlingar har fått så stor uppmärksamhet är bara ett bevis för att vi är bra på det. Du kanske inte gillar att jorden läker tack vare corona, men det är sant."


Familjen som flydde Sverige

Sverige tvångsplacerade henne hos arabisk bidragsfamilj. Då "kidnappade" pappan sina egna döttrar och flydde landet – nu talar hon ut i utländsk media.0 Plus

Tusentals protesterade på Facebook. Men utpekade mannen får jobba kvar inom staten – trots bildbevis.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0