Anti-Trump-demonstrant klättrar upp på polisbil – flyger genom luften

Publicerad 15 september 2020 kl 20.56

Utrikes. Ett videoklipp från Sacramento i Kalifornien i USA visar hur en ovanligt korkad demonstrant klättrar upp på en polisbil, för att därefter flyga av bilen och slå i marken när bilen kör iväg.

Gilla artikeln på Facebook

Händelsen inträffade enligt CBS under måndagen då olika vänsterextremister samlats utanför flygplatsen i Sacramento. Demonstranterna blockerade trafiken på trafikleden vid flygplatsen i protest mot USA:s president Donald Trumps besök i staden. Trump besökte Sacramento under måndagen för att uppdatera sig om läget med de skogsbränder som härjar i delstaten.

I samband med vänsterdemonstrationen försökte två polispatruller, som genomfört en trafikkontroll i närheten, passera demonstranterna. Den ena polisbilen valde att backa och köra en annan väg när demonstranterna ställde sig ivägen. Den andra slog istället på blåljusen och sirenerna och försökte förmå demonstrenterna att flytta på sig.

Flera demonstranter försökte då klättra upp på polisbilen, varav en lyckades ta sig upp på motorhuven. Polismannen valde i det läget att snabbt köra iväg "eftersom han fruktade för sin egen säkerhet", uppger polisen i ett uttalande. Demonstranten flög av polisbilen och slog i marken. Av videon att döma slår han i marken hårt, men det är oklart hur pass allvarligt skadad han blev.

Trots att demonstranten själv försatte sig i den farliga situationen genom att klättra upp på polisbilen, så menar företrädare för den vänsterextrema demonstrationen att "han blev påkörd" av polisen.

– När han gasade på sådär, så gjorde han det för att uppsåtligt vålla skada, menar en talesman apropå polismannens agerande.

I sociala medier är det emellertid många som gör sig lustiga över de vänsterextrema demonstranterna. "Den personen klättrade på en polisbil. Vad hade han förväntat dig?" kommentarer en person på Youtube.

Det var heller inte bara antivita demonstranter som mötte Trump under hans besök i Sacramento under måndagen. Utanför flygplatsen samlades ett stort antal Trump-supportrar för att visa presidenten sitt stöd.


Ekonominyheter

Mycket bidrag i Teslas omsättning

Säljer "utsläppsrätter" istället för bilar.. Statliga subventioner bakom framgångssagan Elon Musk.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Okunnigt att avstå. Generaliseringar är en nödvändig del av ett vetenskapligt förhållningssätt, inte minst till invandrare och brott.0 

Mer från Utrikes

Republikanerna petar Trumpmotståndare

Liz Cheney blir av med uppdraget som gruppledare.. Svär nu att "göra allt hon kan" för att hindra att Trump blir vald igen.0 

Kallaste april i Europa på 20–40 år

Köld och frost präglade Europa under månaden.. Hundraåriga rekord slogs i Tyskland och Storbritannien.0 

EU förlänger inte sitt avtal med Astra Zeneca

Leveranser av skandalvaccinet stoppas.. EU-kommissionen har vidtagit juridiska åtgärder mot läkemedelsjätten.0 

Vetenskap

Hundars stressnivåer knyts till ägaren. Men det är skillnad mellan olika raser.0 

Tiotusentals följer kinesisk skrotraket. Följer med spänning var raketen slår ned.0 

Kultur

Här förs Roxette-gitarristen bort av polis. Christoffer Lundquist bars iväg från demonstrationen.0 

Är detta verkligen ett "rasisttecken"?. Vild PK-storm skakar legendariska tv-programmet.0 Plus