Korkad anti-Trump-demonstrant klättrar upp på polisbil – flyger genom luften

Publicerad 15 september 2020 kl 20.56

Utrikes. Ett videoklipp från Sacramento i Kalifornien i USA visar hur en ovanligt korkad demonstrant klättrar upp på en polisbil, för att därefter flyga av bilen och slå i marken när bilen kör iväg.

Gilla artikeln på Facebook

Händelsen inträffade enligt CBS under måndagen då olika vänsterextremister samlats utanför flygplatsen i Sacramento. Demonstranterna blockerade trafiken på trafikleden vid flygplatsen i protest mot USA:s president Donald Trumps besök i staden. Trump besökte Sacramento under måndagen för att uppdatera sig om läget med de skogsbränder som härjar i delstaten.

I samband med vänsterdemonstrationen försökte två polispatruller, som genomfört en trafikkontroll i närheten, passera demonstranterna. Den ena polisbilen valde att backa och köra en annan väg när demonstranterna ställde sig ivägen. Den andra slog istället på blåljusen och sirenerna och försökte förmå demonstrenterna att flytta på sig.

Flera demonstranter försökte då klättra upp på polisbilen, varav en lyckades ta sig upp på motorhuven. Polismannen valde i det läget att snabbt köra iväg "eftersom han fruktade för sin egen säkerhet", uppger polisen i ett uttalande. Demonstranten flög av polisbilen och slog i marken. Av videon att döma slår han i marken hårt, men det är oklart hur pass allvarligt skadad han blev.

Trots att demonstranten själv försatte sig i den farliga situationen genom att klättra upp på polisbilen, så menar företrädare för den vänsterextrema demonstrationen att "han blev påkörd" av polisen.

– När han gasade på sådär, så gjorde han det för att uppsåtligt vålla skada, menar en talesman apropå polismannens agerande.

I sociala medier är det emellertid många som gör sig lustiga över de vänsterextrema demonstranterna. "Den personen klättrade på en polisbil. Vad hade han förväntat dig?" kommentarer en person på Youtube.

Det var heller inte bara antivita demonstranter som mötte Trump under hans besök i Sacramento under måndagen. Utanför flygplatsen samlades ett stort antal Trump-supportrar för att visa presidenten sitt stöd.


Fick orgasm av våldtäkten och stannade kvar för två till. "Tänkte att jag förtjänade det" – nu får Tinder-kvinnan 115.000 kr i skadestånd och mannen fängelse.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Kineser publicerar Bidens sexfilmer

Efter laptopskandalen. Visar crackrökande vicepresidentsonen när han har sex med olika kvinnor.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Politikersonen hade kunnat få fängelse. Men de här ovanliga åtgärderna från polis och åklagare ledde till att Erik Reinfeldt kom undan med strafföreläggande.0 Plus

Mer från Utrikes

Flydde till Moskva redan 2013. Nu får visselblåsaren papper på att han kan stanna.0 

Erdogan kräver mer respekt för muslimer i Europa

Rasar efter polisrazzia mot moské i Berlin.. "Rasism och islamofobi kommer föra Europa närmare medeltidens mörker."0 

Vetenskap

Svensk studie: Vissa får för få antikroppar för att upptäckas. Alla undersökta coronapatienter hade antikroppar.0 

Forskare har lyckats studera extremt sällsynt grundämnde. Endast 70 mg astat finns i jordskorpan.0 

Kultur

Odenstaty invigdes i Staffanstorps kommun. Statyn är tre meter hög och sex ton tung.0 

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0