Foto: Muslimska Friskolan

Kyrka blir muslimsk skola

Publicerad 1 april 2012 kl 10.36

Inrikes.Med ett fallande medlemsantal har Svenska kyrkan inte längre råd att driva Hammarkullens kyrka i mångkulturella Angered. Nu säljs därför kyrkan till företrädare för en konkurrerande religion som tvärtom är på stark uppgång i Sverige.

Gilla artikeln på Facebook

Det är den kontroversiella Föreningen Islamiska Skolan som nu får köpa kyrkan för att göra om den till en muslimsk skola.

– Jag förstår ju att man behöver göra på detta sätt, den sociala förändring som skett och sker i Hammarkullen gör att det blir färre och färre medlemmar. Då måste man förändra verksamheten för att kunna fortsätta, säger Gustaf Ödquist, som har arbetat i kyrkan i många år, DirektPress.

Han och flera kollegor är dock kritiska till att kyrkonämnden valt att sälja kyrkbyggnaden till muslimerna trots att det fanns andra kristna samfund bland budgivarna.

Föreningen Islamiska Skolan, som också driver den muslimska Römosseskolan, har tidigare fått hård kritik efter att det uppdagades att grova kränkningar, framför allt riktade mot flickorna, pågick öppet under den tid den moderate riksdagsledamoten Abdirizak Waberi var rektor för skolan.

Detta bekymrade dock inte kyrkonämnden, som trots vetskap om missförhållandena ändå väljer att sälja kyrkan till den kontroversiella föreningen.

Den nya moderaten Waberi har tidigare bland annat förklarat att det är förbjudet att dansa och att män har rätt att slå sina fruar.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Akademiker kräver omvälvning. Nödvändigt för "ett invandringsland och ett flerspråkigt samhälle".0 Plus

Beväpnade sig med kniv och högg ned invandraren. Mammans panikartade larmsamtal: "Hon tänker alltså ta livet av två killar."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Beskedet: 16-åringar ska vaccineras

FHM:s beslut. Ska "minska risken för smittspridning".0 

Ekonominyheter

"Säkra" indikatorn avslöjar dramatisk utveckling för bitcoin

Prognosen: Kursen "smäller" innan helgen.. En av de mest tillförlitliga indikatorerna ger fullt utslag.0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Analys: Fed-flopp i medieskugga. Bankernas märkliga deponeringar kan visa att kraschen är nära.0 

Vetenskap

Forskare lyckas fånga elektronens hopp på film. För första gången synlig för det mänskliga ögat.0 

Kultur

Nationalmuseum: Tavla som visar fiskare i båt är rasistisk. Sprider idé om "nedärvda folkliga särdrag".0