Foto: Muslimska Friskolan

Kyrka blir muslimsk skola

Publicerad 1 april 2012 kl 10.36

Inrikes.Med ett fallande medlemsantal har Svenska kyrkan inte längre råd att driva Hammarkullens kyrka i mångkulturella Angered. Nu säljs därför kyrkan till företrädare för en konkurrerande religion som tvärtom är på stark uppgång i Sverige.

Gilla artikeln på Facebook

Det är den kontroversiella Föreningen Islamiska Skolan som nu får köpa kyrkan för att göra om den till en muslimsk skola.

– Jag förstår ju att man behöver göra på detta sätt, den sociala förändring som skett och sker i Hammarkullen gör att det blir färre och färre medlemmar. Då måste man förändra verksamheten för att kunna fortsätta, säger Gustaf Ödquist, som har arbetat i kyrkan i många år, DirektPress.

Han och flera kollegor är dock kritiska till att kyrkonämnden valt att sälja kyrkbyggnaden till muslimerna trots att det fanns andra kristna samfund bland budgivarna.

Föreningen Islamiska Skolan, som också driver den muslimska Römosseskolan, har tidigare fått hård kritik efter att det uppdagades att grova kränkningar, framför allt riktade mot flickorna, pågick öppet under den tid den moderate riksdagsledamoten Abdirizak Waberi var rektor för skolan.

Detta bekymrade dock inte kyrkonämnden, som trots vetskap om missförhållandena ändå väljer att sälja kyrkan till den kontroversiella föreningen.

Den nya moderaten Waberi har tidigare bland annat förklarat att det är förbjudet att dansa och att män har rätt att slå sina fruar.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

"De har inte skapats på denna jord." Topphemlig militärgrupp ska ha säkrat material från besökare från rymden.0 Plus

Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan. "Exempelvis fördomen som leder till att terrorhandlingar kopplas till personer av arabiskt ursprung."0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Depression, bipolär sjukdom och schizofreni. Dansk forskningsstudie stärker sambandet mellan PK-åsikter och traditionell galenskap.0 Plus

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0