Löfven säger att han nu kommer "ta ansvar för Sverige"

Publicerad 11 januari 2019 kl 19.30

Inrikes. Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven är idag nöjd och anser att en uppgörelse mellan C, L, S och MP är detsamma som att "ta ansvar" för Sverige och ta landet "framåt", säger han i en kommentar.

Gilla artikeln på Facebook

Nu väntar troligen fyra år till med Stefan Löfven vid Sveriges regeringsmakt. Detta efter uppgörelsen med Centerpartiet.

I sociala medier flödar kritiken mot Annie Lööfs besked.

KD-toppen Sara Skyttedal har alltså till och med liknat Centern vid "quislingar" och "bedragare". I skrivande stund har hennes inlägg gillats av cirka 5.000 människor på Twitter.

Någon som däremot är med nöjd överenskommelsen är Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven.

Att Sverige de senaste fyra åren, under hans styre, har präglats av ofattbart kostsam invandring, rekordmånga dödsskjutningar, mord, våldtäkter, minst vårdplatser bland OECD-länder, skyhög arbetslöshet bland invandrare trots högkonjunktur, granatattacker, gerillaliknande massbilbränder etc. är inget som han verkar reflektera över.

Han menar att uppgörelsen, som bland annat innebär ännu mer invandring genom återinförd familjeåterföring, är detsamma som att "tar ansva för" och leda Sverige "framåt".

Det är vad han ska göra nu, tror han.

Dessutom är uppgörelsen viktig för demokratin, hävdar S-ledaren.

– De samtal som förts mellan Socialdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet har resulterat i ett utkast till överenskommelse för att ta ansvar för Sverige, säger Stefan Löfven i en kommentar på fredagen.

– Nu pågår demokratiska processer inom partierna inför att samtliga partiledare ska samtala med talmannen på måndag. Vi socialdemokrater anser att en överenskommelse mellan våra partier skulle värna demokratin och skulle ta Sverige framåt genom att genomföra nödvändiga reformer.

Uppgörelsen, om den inte mot förmodan stoppas på något sätt, innebär att Socialdemokraterna och Miljöpartiet kommer fortsätta regera landet till 2022. Centern kommer gå i "opposition", säger man.


Nyheter från förstasidan

Världen tvivlar på USA:s "bildbevis" mot Iran

Uppges visa Iran ta bort odetonerad mina från fartyget. Men Iran nekar till anklagelserna och menar att bilden är arrangerad.0 

Ekonominyheter

Fler än nånsin vill sälja sin bostadsrätt

Antalet begagnade bostadsrätter till salu fortsätter skena.. "Vi har nu ett rekordutbud av bostadsrätter", uppger Hemnets talesperson Staffan Tell.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "Ultras" tar strid mot liberala värden.0 Plus

Vetenskap

Husses stress smittar av sig på hunden. Stressnivåerna hos hundar och deras ägare följer varandra.0 

Familj får 100.000 kronor efter unikt myntfynd på tomten. Skånska familjen fann över 20 mynt som är 300 år gamla.0 Plus

Kultur

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0 

Lars Vilks skulptur brann upp. "Helt nedbrunnen."0