Fria Tider polisanmäler Facebook för brott mot BBS-lagen

Av Widar Nord den 11 juli 2019 kl 07.46

NY POLICY: Facebook kommer inte att radera olaga hot eller uppvigling om offret är medlem i en organisation med fel åsikter.

Facebook har i dagarna antagit en ny svensk policy som gör klart att IT-jätten kommer att strunta i att ta bort dödshot eller inlägg som kan leda till verkliga dödsfall om offret är ledare eller "framträdande medlem" i en "hatorganisation" eller finns med på bolagets lista över "farliga personer".

Som farliga personer räknar Facebook sexualförbrytare, våldsbrottslingar och invandringskritiska opinionsbildare.

Den svenska policyn innebär att Facebook avsiktligt bryter mot skyldigheten att radera olaga hot och uppvigling enligt 5 § lagen om elektroniska anslagstavlor (BBS-lagen).

Vi i har under torsdagen valt att polisanmäla det svenska censurteamets chef Sam Rihani för de brott som bolaget erkänner i den svenska policyn. Vi kommer även att anmäla Facebooks personuppgifts­behandling avseende så kallade farliga personer till Datainspektionen, då den behandling som framgår av policyn bland annat bryter mot förordningens förbud mot behandling av personuppgifter som avslöjar politisk åsikt.

Om någon läsare har utsatts för brott av Facebooks svenska censurteam eller Facebook i allmänhet är vi intresserade av att komma i kontakt med er. Vi finns på redaktion@friatider.se.


Jobba extra hemifrån med Fria Tider

Av Widar Nord den 20 januari 2019 kl 19.40

Fria Tider söker nu dig som behöver en extrainkomst på mellan 8.000 och 15.000 kronor i månaden och kan jobba hemifrån mellan 4 och 7 timmar per dag. Har du sökt samma jobb innan och det fortfarande är intressant? Sök det igen och glöm inte att ange om du kan jobba heltid, förmiddag eller eftermiddag.

Växeltelefonist – hemifrån via laptop/dator
Som växeltelefonist lyssnar du på vad personer som ringer till oss har för ärende och kopplar dem till rätt person på vårt callcenter på Malta. Du talar inte själv med motparten och behöver inte identifiera dig, utan lyssnar bara och kopplar rätt. Eftersom många ringer tillbaka när de missat ett samtal från våra telefonförsäljare handlar det om relativt många inkommande samtal och vi söker därför 5 tjänster till detta jobb. Du utför arbetet hemifrån med hjälp av en dator och headset som vi skickar med posten.

Kundserviceoperatör via e-post (TILLSATT)
Vi söker dig som kan arbeta med att besvara e-post från kunder på kvällar och helger. Till detta arbete söker vi enbart en tjänst.

Jobba hemifrån
Det är möjligt att utföra tjänsterna hemifrån från hela världen. Om arbetet utförs från Sverige betalar vi lön och socialavgifter via vår svenska samarbetspartner. I vissa andra länder finns liknande lösningar.

Arbetstider och lön
Du måste kunna jobba antingen heltid (09-17 vardagar, lunch 12-13), förmiddag (09.00-12.30 vardagar) eller eftermiddag (12.30-17.30). För halvtid är lönen 8000 kr och heltid 15.000 kr.

Så ansöker du
Skicka din ansökan till admin@ftng.se och ange ordet "EXTRAJOBB" i ämnesraden. Ett formellt CV behövs ej, men berätta vem du är, hur vi kan nå dig och varför jobbet passar dig. Ange också om du vill jobba heltid, förmiddag eller eftermiddag.

Givetvis behandlar vi din ansökan konfidentiellt.


Fria Tider söker personal

Av Widar Nord den 17 december 2018 kl 00.02

Fria Tiders callcenter på Malta hanterar tusentals kunder varje år.

Fria Tider söker personal inom kundservice och ordermottagning till vårt callcenter på solsäkra Malta.

Ordermottagning
Som ordermottagare slipper du helt så kallad cold-calling – du hanterar bara intresserade kunder som vidarekopplats från vår säljavdelning. För dig som tidigare jobbat med traditionell "kall" telefonförsäljning erbjuder arbetet en rejäl förbättring av intjänings­möjligheter och arbetsmiljö. Du behöver dock ingen erfarenhet av liknande jobb för att söka tjänsten.

Kundservice
På bolagets kundservice ansvarar du främst för att hjälpa nya kunder att komma igång med sina abonnemang och verifiera att nya prenumeranter är nöjda med tjänsten. Du hanterar också uppdatering av kundregister och arbetar med kundreskontra, fakturering och betalningspåminnelser.

Om Malta
Det är enkelt att hitta bostad och etablera sig på Malta, som ingår i EU. Det är även möjligt att provjobba hemifrån under en kortare tid med svensk lön om du har tillgång till en tyst arbetsmiljö under dagtid.

Fria Tider står för resa till Malta samt boende under en övergångsperiod.

Lön, ersättning och förmåner
Lön ordermottagare: Fast del 2000 euro/mån plus 300–3500 euro/mån rörlig del.

Lön kundservice: Fast del 2000 euro/mån plus 100–600 euro/mån rörlig del.

Förmåner: Taxi till jobbet, gymkort och sjukförsäkring ingår. Flyg från Sverige och en månads boende ingår vid ankomst.

Anställningsvillkor:
Fast anställning. Heltid. Tillsvidare.

Skicka din ansökan till admin@ftng.se. Ett formellt CV behövs ej, men berätta gärna varför du vill jobba hos oss och skicka med ett telefonnummer som vi kan nå dig på. Berätta också om du söker båda tjänsterna eller, annars, vilken.

Givetvis behandlar vi din ansökan konfidentiellt.


"Risk för liberal statskupp i Polen"

Gästinlägg

Av den 22 juli 2017 kl 21.32

Efter publiceringen av lördagens huvudledare i Fria Tider, Låt Polen göra upp med kommunismen, har följande brev inkommit till ledarredaktionen.

Hjärtligt tack för den lysande artikeln om Polen och dess domstolar! Det kan vara värt att tillägga några saker av intresse för de som läst denna artikel.

Anne Appelbaum är gift med en av de värsta landsförrädarna i den tidigare Tuskregeringen, utrikesministern Radoslaw Sikorski. Genom detta äktenskap har hon också tillgång till ett stort gods på den polska landsbygden och kan definitivt räknas till den klick vars oegentligheter de nuvarande domstolarna vill dölja.

Att Polen under dess nuvarande regering satte sig på tvären mot omvalet av Donald Tusk som ordförande för Europeiska rådet och förde fram en annan kandidat är inte ägnat att förvåna – i er artikel ser man flera goda skäl!

Jag tycker att de nuvarande polska domstolarna gör sig skyldiga till brott som är värre än tagande av mutor. Ett exempel är skyddet av djupt kriminella, statliga utmätningsmän som utan minsta anledning ställer oskyldiga polacker på bar backe genom att beslagta och sälja deras egendom till sina kompisar inom statsapparaten.

Ett annat fenomen som tog fart under Tusks regeringstid är att lokala socialkontor med domstolars hjälp tar barnen från älskande men fattiga föräldrar till förmån för köpstarka familjer som driver familjehem. Detta har PIS försökt sätta stopp för med ny lagstiftning, men domstolarna kan fortfarande sätta sig över lagar de inte gillar.

Man kan också påminna om att orsaken till “flygolyckan” i Smolensk den 10 april 2010 ännu inte har blivit fullt utredd – ännu florerar spekulationer om att det var ett planerat mord på president Lech Kaczynski och nära hundra andra, högt uppsatta polacker. Där fanns flera generaler med intresse för nationen (resan gick till Smolensk för att högtidlighålla de officerare och andra som mördades i Katyn under andra världskriget), ledande PIS-politiker, riksbankschefen och chefen för polens historiska institut. Hot hade redan framförts från representanter för Tusks parti.

Till sist hoppas jag av hela mitt hjärta att er framtidsvision ska slå in vad vårt fosterland beträffar, men jag ser fortfarande hot även i Polen. Den politiska oppositionen (ja just det, Tusks parti PO och deras nya kumpaner) försöker gång på gång att genomföra en statskupp enligt ett recept liknande det som hände i Ukraina, och det talar de öppet om.

PO-ledaren Grzegorz Schetyna sade inför omröstningen i sejmen att alla som röstade för förändringarna ska sättas i fängelse när de själva kommer till makten. Det är mycket anmärkningsvärt att sådant händer i det som EU värnar om som en hotad demokrati och faktiskt tillåts av dem som EU kallar blivande diktatorer.

Polenkännaren

Postad som Gästinlägg under Polen.


PK-trend: Komiker som inte är roliga

Av Widar Nord den 4 juni 2017 kl 20.34

 

Ledarbloggens twitterfavoriter

Ledarbloggen twittrar

Välkommen

Här bloggar Sveriges rakaste höger om aktuella frågor ur ett frihetligt konservativt perspektiv. Ledarna är signerade, antingen med namn eller pseudonym, medan tidningens officiella linje framgår av våra huvudledare. Bloggens op-eds ska ge utrymme för externa perspektiv och ibland läsvärd kritik.

Ledarbloggen tipsar

Gratis PDF-böcker

Då och då hittar ledarbloggen något läsvärt som finns gratis att ladda ned. Här är våra tips.

Revolt Against Nature. Murray Rothbards klassiska uppgörelse med egalitarismen.

Exit Folkhemssverige. Fyra akademiker om invandringen och välfärdens sönderfall.

Sverige – Sluten anstalt. Ulf Nilson och Jan Stenbecks bok om Sverige, Wallenberg­sfären och stats­individualismen.


Radio Mises

Radio Mises är en svensk politisk poddradio med fokus på Ludwig von Mises och Murray Rothbards idéer.

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Neocon Watch är en konservativ utrikespolitisk blogg från Ron Paul Institute. Med Michael Scheuer, Claes G. Ryn, Lew Rockwell mfl.