Sveriges Radio

Fördrevs av muslimer – nu kallas han islamofob av Sveriges Radio

Publicerad 26 juli 2013 kl 17.53

Utrikes.Radikala muslimer och terrororganisationer sätter skräck i stora delar av Nigeria och mängder av kristna i de norra delarna av landet har mördats och fördrivits. Men när Sveriges Radios utsända reporter Lotten Collin hörde en kristen man berätta om sin rädsla anklagade hon honom för att vara islamofob.

Gilla artikeln på Facebook

Muslimska separatister vill inrätta en shariastat i norra Nigeria och hundratals människor dör i stridigheter varje år.

Lotten Collin var på plats och gjorde ett reportage om den religiösa konflikten. Plötsligt gick hennes chaufför Majoja över gränsen och gav uttryck för ett vi-och-dom-tänkande. Han beskrev nämligen hur de norra delarna av landet, där muslimerna bor, är eftersatta och hur hans släkt mördats av muslimer och med våld fördrivits från de delarna av landet.

– De kom med pilbågar, pilar, macheter. De slaktade folk, så många av mina kusiner och far- och morbröder. De lämnade norr, säger Majoja.

– Hela deras väsen är våld.

Collin reagerade kraftigt på Majojas berättelse om muslimerna och valde att markera genom att anklaga honom för att vara rasist – något Majoja var oförstående inför.

— När jag anklagar honom för islamofobi skakar han på huvudet och säger att han talar av erfarenhet", säger Collin i inslaget.

Läs också:
Muslimer utförde skolmassaker i Nigeria


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Skjuter i höjden. En bitcoin kostar nu 62.000 dollar.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Över 100.000 män har undersökts. Men nu stoppas studien – eftersom resultatet är "rasistiskt".0 Plus

Mer från Utrikes

Vetenskap

Tre nya minimånar upptäckta i vårt solsystem. Hittades runt Neptunus och Uranus.0 

Cambridge-forskare: I princip noll svarta på toppositioner om meritokrati tillämpas. Vädjar till etablissemanget att acceptera den biologiska verkligheten.0 Plus

Kultur