Annika Hirvonen Falk, migrationspolitisk talesperson för Miljöpartiet.

Miljöpartiets löfte: Kämpa för mer invandring

Publicerad 28 maj 2020 kl 13.01

Inrikes. Miljöpartiets migrationspolitiska talesperson Annika Hirvonen Falk förklarar nu att Sveriges invandringspolitik måste bli "human" igen. Det skriver hon i Aftonbladet Debatt.

Gilla artikeln på Facebook

Det är Miljöpartiet som nu klargör att man kommer "fortsätta kämpa" för att Sverige ska ha en så kallad human invandringspolitik.

Bakgrunden är migrationskommitténs första utkast till en ny politik, som partiets riksdagsledamot Annika Hirvonen Falk läst. Enligt henne är förslagen som finns där mer restriktiva än den tillfälliga lagen som infördes under asylvågen 2015.

Bland annat inskränks rätten till så kallad familjeåterförening. Men Miljöpartiet tänker "stå upp för" asylrätten, enligt Hirvonen Falk.

Hon hänvisar till att barnkonventionen numera är lag i Sverige och att "barnperspektivet" därför måste genomsyra alla beslut som påverkar barn. Av den anledningen vill Miljöpartiet införa en ny humanitär skyddsgrund så att bland andra svårt sjuka barn eller barn som vistats i Sverige under längre tid ska få stanna i landet.

Volymmål i asylpolitiken är oacceptabelt, hävdar hon. MP-politikern tycker också att kravet på amnestier för "ensamkommande flyktingbarn" är rimliga.

"Miljöpartiet kommer fortsätta kämpa för att utsatta människor som flyr krig och förtryck ska mötas av ett humant Sverige... Asylrätten finns till för att människor, precis som du och jag, ska kunna söka sig undan de fasor som ett krig innebär, eller den skräck som en repressiv stat utgör när den förföljer och mördar sina egna medborgare", skriver Annika Hirvonen Falk i Aftonbladet.


Video: Kommer "aldrig i livet" flytta tillbaka. "För mycket våldtäkter, mord, knivhuggningar, halshuggningar, skjutningar, sprängningar, rån, allt."0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0