Muslimsk ledare: Att stena kvinnor är det bästa straffet som finns

Publicerad 1 november 2013 kl 17.20

Utrikes.På en muslimsk konferens i Norge bad arrangören besökarna räcka upp handen om de ansåg att de straff Koranen föreskriver, inklusive stening, bör tillämpas i samhället idag. Nästan alla de omkring 4 000 konferensbesökarna räckte upp handen.

Gilla artikeln på Facebook

Den muslimska organisationen Islam Net arrangerar varje år ”Den skandinaviska fredskonferensen”. I år ägde konferensen rum i Oslo i mars och lockade enligt Islam Net omkring 4 000 besökare.

Enligt Islam Net är konferensen ”ett led i vårt arbete för att reda ut missuppfattningar om islam, så att vi kan lära känna varandra, förstå varandras värderingar och leva i ett samhälle med mångfald, baserat på förståelse och medkänsla för varandra”.

Under en frågestund passade Islam Nets grundare Fahad Qureshi på att reda ut vad han menade var en vanlig missuppfattning om islam – nämligen att det bara skulle vara ”extrema” muslimer som vill tillämpa islams religiösa lagar i samhället idag.

– Varje gång vi arrangerar en konferens, varje gång vi bjuder in en talare, kommer de alltid med samma anklagelser. Den här talaren vill ha dödsstraff för homosexuella, den här talaren vill ha dödsstraff för det ena eller andra brottet, han är homofob eller de förtrycker kvinnor, och så vidare, sade Qureshi.

– Jag försöker alltid förklara att det inte är talaren som vi har bjudit in som har vad de kallar extrema radikala åsikter. Det här är i själva verket allmänna åsikter som delas av alla muslimer. Alla muslimer tror på de här sakerna. Bara för att de inte berättar det för dig, bara för att de inte är ute i massmedia, betyder det inte att de inte tror det här.

Qureshi ställde därefter ett antal frågor till publiken, som fick svara genom att räcka upp händerna.

– Hur många av er håller med om att män och kvinnor ska sitta åtskilda?

– Hur många av er håller med om att straffen i Koranen och i Sunna, oavsett om det är frågan om dödsstraff, stening för otrohet, vad det än är, om det kommer från Allah och hans budbärare så är de straffen de bästa möjliga för mänskligheten, och det är vad vi ska tillämpa här i världen. Vilka håller med om det?

I stort sett alla konferensbesökare räckte upp händerna för att visa att de höll med.

Qureshi bad därefter alla som tillhörde någon extrem sekt inom islam att räcka upp sina händer. Ingen räckte upp handen.

– Hur många av er går till helt vanliga Sunnimoskéer i Norge, frågade han.

Återigen räckte nästan alla konferensbesökare upp händerna.

– Så vad ska politikerna säga nu? Vad ska massmedia säga nu? Att vi är extremister allihop? Att vi alla är radikala? Att vi allihop måste deporteras från det här landet, sade Qureshi.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Marginalen bank: Fel att beskriva våra lån som en gåva från skattebetalarna

"Är inte återbetalningsfria".. Så svarar banken på gårdagens artikel om subventionerade lån till kvinnor och minoritetsgrupper.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Brev till kultursidan. Omöjligt att förstå Sveriges nedgång utan att förstå ägandet, skriver Johan Alltman.0 

Mer från Utrikes

Vackra naturen lockar flest turister till Sverige

Landets skönhet i topp – PK-kulturen mindre lockande.. Hela listan: Därför väljer utlänningar att besöka Sverige.0 Plus

ADL lovar ödelägga landets turistnäring med "obefogade" nazistanklagelser. Planerar sprida smutskastningskampanj i "CNN, NBC, New York Times och Washington Post", skriver ADL i ett brev.0 

Ultraljudschocken: Barnet ser ut som ett troll

"Demonbebisen" flinar onskefullt rakt in kameran.. Gravida tonåringens reaktion: "Det är ett jävla missfoster!"0 Plus

Sidor

Vetenskap

Google-visselblåsaren: "En orwellsk mardröm till censurmaskin". Zachary Vorhies om tiden hos IT-jätten och efterspelet.0 

Kineserna kan ha tagit emot "meddelande från utomjordingar". Radiosignaler från galax tre miljarder ljusår bort.0 Plus

Kultur

Vänsterextremist åtalad för attack mot Dan Park. Hällde milkshake över gatukonstnären under AFS-möte.0 

Sabaton i allvarlig bilolycka. "Vi är glada över att vara vid liv."0