Sverigedemokratiskt valmaterial bränns på bål i artisten Molly Sandéns senaste musikvideo.

SD-reklam bränns på bokbål i ny musikvideo

Publicerad 1 februari 2015 kl 19.56

Musik. Valmaterial från Sverigedemokraterna bränns på ett bokbål i den vänsterpolitiskt profilerade musikartisten Molly Sandéns senaste musikvideo.

Dela artikeln

I musikvideon "Phoenix", som laddades upp på Youtube i fredags, ses flera böcker brännas på ett stort bål tillsammans med andra saker som människor kastar på elden. Bland annat eldas ett engelskt lexikon upp där någon ringat in uppslagsordet "Gay".

I en sekvens i videon ses en man lägga en SD-annons på bålet och låta den brinna upp.

– Det är såklart lite av ett statement från min sida också, kommenterar Molly Sandén för den socialdemokratiska tidningen Aftonbladet.

Sverigedemokraternas pressekreterare Henrik Vinge kommenterar sekvensen där SD-reklam brinner på bokbålet med att han ser det som en analogi till den mytomspunna fågeln Fenix som bränner sig själv på bål för att uppstå i föryngrad gestalt.

– Det är en intressant analogi till SD. Vi har varit uträknade ett antal gånger men alltid kommit tillbaka starkare, säger han.

På diskussionsforum och sociala medier har många varit kritiska till att den 22-åriga artisten Sandén valt att göra en musikvideo kring ett bokbål. "Historielöst" kommenterar en person på Flashback medan en annan skriver att videon ger associationer till Nazitysklands bokbål.


Vill att ägaren ger sig till känna. "Innehåller ingen dold James Bond-teknologi vad jag kan se".0 Plus

Shoppar 70 tums-TV. Nu växer frågorna om Malmös hantering av socialbidrag.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Fler svenskar har kontantreserv efter krigsstarten

Nu har varannan kontanter hemma i beredskapssyfte.. "De senaste årens omvärldshändelser har ökat svenskarnas medvetenhet."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.