Alexandra Pascalidou
Alexandra Pascalidou har anlitats som affischnamn i Lärarförbundets påkostade kampanj "Allt börjar med bra lärare", som har till syfte att stärka lärarnas roll.

Alexandra Pascalidou hånade sin dotters lärare – är samtidigt affischnamn för Lärarförbundet

Publicerad 4 februari 2020 kl 12.45

Media. Sveriges Radio-profilen Alexandra Pascalidou, 49, är åter i blåsväder. Hon har nu tvingats be om ursäkt efter att på Twitter ha anklagat sin dotters lärare för att inte behärska det svenska språket. Samtidigt har Pascalidou anlitats som affischnamn av Lärarförbundet – och kampanjar för att lärare ska "få respekt av föräldrar".

Dela artikeln

"Får information från dotterns lärare. Blir bekymrad över formuleringsförmåga och grammatiska kunskaper. Vilka krav kan ställas på elever när vissa lärare skriver så hår?"

Så skrev Alexandra Pascalidou häromdagen i ett inlägg inför sina tiotusentals följare på Twitter. Hon postade även en skärmdump på ett mejl som hon hade fått från läraren, i vilket läraren informerade om ett kommande religionsprov. Vad det är för grammatiska fel som den 49-åriga journalisten anser finnas i mejlet är oklart.

Pascalidous tilltag fick hård kritik från andra användare. Flera noterade att Alexandra Pascalidou nyligen anlitades som affischnamn åt Lärarförbundet i förbundets kampanj "Allt börjar med bra lärare".

I en kampanjfilm tillsammans med astronauten Christer Fuglesang håller Pascalidou låda om hur viktigt det är att lärare behandlas med respekt av föräldrar.

– Jag tror att lärarna måste ha hög status eftersom de bokstavligt talat bär världen på sina axlar. Jag tänker att de fostrar framtiden. Och då måste de ha en central och upphöjd position i samhället, och tjäna bra och känna att de får respekt av elever, föräldrar och det omgivande samhället, säger hon i filmen.

Alexandra Pascalidou, som för några år sedan fick sparken från tidningen Metro på grund av upprepade plagiat, har nu tvingats radera Twitter-inlägget och be om ursäkt.

"Vi har fått frågor med anledning av en tweet Pascalidou skrev i helgen. Alexandra har nu bett om ursäkt. Att mötet mellan lärare och föräldrar måste vara respektfullt är en fråga Lärarförbundet kommer att arbeta vidare med. #alltbörjarmedbralärare", skriver Lärarförbundet på Twitter.

Lärarförbundet har även anlitat vänsterprofilen Linnea Claeson, som också anklagats för plagiat och för att systematiskt ljuga om sexuella trakasserier hon påstår sig bli utsatt för, och som därför nu har fått lämna sitt jobb som kolumnist för Aftonbladet.


Vill att ägaren ger sig till känna. "Innehåller ingen dold James Bond-teknologi vad jag kan se".0 Plus

Shoppar 70 tums-TV. Nu växer frågorna om Malmös hantering av socialbidrag.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Växande vrede efter afghanmord på fransk pojke

Nu kokar det i Frankrike. Ung afghan och hans mamma gripna för mordet på Matisse, 15.0 

Ekonominyheter

Fler svenskar har kontantreserv efter krigsstarten

Nu har varannan kontanter hemma i beredskapssyfte.. "De senaste årens omvärldshändelser har ökat svenskarnas medvetenhet."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.