Orbán: Ungern hade varit ett kolli i globalisternas händer

Publicerad 17 februari 2020 kl 15.51

Utrikes. Ungern är Europas framtid, förklarade premiärminister Viktor Orbán under sitt tal till nationen i helgen. Han fördömde också globalister som miljardären George Soros.
– Jag har sett hur Soros försökt plundra mitt land tre gånger, hävdade den ungerske ledaren.

Gilla artikeln på Facebook

Viktor Orbán fokuserade på nationalism och kampen mot globalism i sitt årliga tal till nationen. Han påpekade bland annat en nation bara kan resa sig om den återtar sin självständighet och självkänsla.

Ungerns förra regering, sade han, försatte i princip landet i konkurs. Det var en regering av före detta kommunister med en liberal politik, sade han.

– Detta exempel bekräftar antagandet att det inte finns något sådant som en liberal. En liberal är bara en kommunist med en examen.

Att bryta sig fritt från Internationella valutafonden (IMF) är det bästa Ungern gjort, enligt Orbán.

– Om vi hade följt deras råd hade Ungern legat på en sjukhusavdelning med sladdar av lån från IMF och Bryssel hängandes från sina armar, och George Soros hade kontrollerat kranen till lånen.

Han angrep Soros flera gånger i sitt tal.

– Sedan jag varit i politiken i mer än trettio år har jag sett med egna ögon hur Soros försökt plundra Ungern tre gånger.

Orbán utvärderade också Ungerns senaste tio år och konstaterade att de varit de mest framgångsrika under landets senaste hundra år av historia.

– Ungrare är inte vana att se på sig själva som en framgångsrik nation. Vi har varit nere så länge att vi inte vet hur det är att vara på topp, förklarade han.

– De senaste tio åren har vi likaså lärt oss att Europa inte är Bryssel. Vi är Europa och vi behöver inte följa förväntningarna från den trötta Brysseleliten. Tidigare trodde vi att Europa var vår framtid, idag vet vi redan att vi är Europas framtid.

Ungern har tidigare i historien varit en stormakt som bland annat pressade tillbaka osmanerna. Orbán ser på nytt en stark nation resa sig samtidigt som Västeuropa blir alltmer muslimskt, något han tidigare varnat för. Europa måste återgå till sitt egna kristna arv, enligt premiärministern.

Många har försökt sänka Ungern. Efter första världskriget blev det av med stora landsdelar.

– Att vi står här hundra år senare är ett bevis på att Gud har planer för detta land. Med vederbörlig respekt kan vi bara säga att vi är redo för det kallet, vi är redo för resan de närmaste hundra åren. Ungern framför allt annat, Gud framför oss alla!, avslutade Viktor Orbán.


Nyheter från förstasidan

”Rysk nätattack” mot Ygeman var inlägg av svensk mormor på Södermalm

Ministern hävdade att kritiken mot honom orkestrerades från Kreml. Men i själva verket orkestrerades den av en äldre svensk väljare på Södermalm i Stockholm.0 

Ekonominyheter

Ingves krislån kan leda till personlig konkurs

Okänd fälla hotar styrelseledamöter i aktiebolag.. Svensk lagregel gör det omöjligt låna till kostnader i en kris.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.