Tiggeriet
Plågades. Detta får hittades i ett trångt skjul i sin egen avföring i ett tiggarläger.

Polisen misstänker: Tiggare stal, plågade och åt upp får

Publicerad 20 maj 2015 kl 17.13

Inrikes. Polisen i Malmö misstänker att en grupp tiggare stulit, slaktat och ätit upp får sedan man hittat ett misskött får i ett tiggarläger i norra Malmö.
– Det är ju djurplågeri som man rubricerar det som, säger polisens förundersökningsledare till Fria Tider.

Gilla artikeln på Facebook

Det var under en rutinkontroll som några poliser gjorde flera makabra fynd i ett tiggarläger i norra Malmö. I lägret hittades bland annat ett levande får som var instängt i ett litet skjul där det inte hade tillgång till vatten, ordentligt med mat och tvingades stå i sin egen avföring.

– Det är ett får som kollegorna har omhändertagit och vi har presenningar med blod på så man kan misstänka både det ena och det andra, säger polisens förundersökningsledare Håkan Persson till Fria Tider.

– Man skulle kunna misstänka att det har utförts någon form av slakt. Sedan om det är ett vuxet levande djur eller någon annan köttbit, det vet jag inte. Det är bara fantasin som sätter gränser för vad som kan ha hänt.

Det som förbryllar polisen är att ingen ännu hört av sig och anmält något får som stulet, vilket gör att man inte vet om fåret stulits i Sverige eller om tiggarna tagit med det från något annat land.

– Vi har ingen ägare till fåret, vi misstänker att det är stulet, men vi vet inte, säger Persson och fortsätter:

– Det är en teoretisk möjlighet att man tagit med fåret från hemlandet, vilket jag inte hoppas för det vore hemskt bara det.

Ingen av tiggarna har ännu förhörts med anledning av fåret, men ärendet är under utredning.

– Det är ju djurplågeri som man rubricerar det som, och stöld och häleri eftersom man misstänker att det är stulet, säger Håkan Persson.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.