Polisen på Pride: Vi ska visa att "mångfald är bra och viktigt"

Publicerad 2 augusti 2018 kl 15.53

Utrikes. Den svenska polisen kommer också delta på årets Europride och påpekar att det är viktigt att stå upp för "mångfald" och "alla människors lika värde".

Gilla artikeln på Facebook

Det normala är kanske att ett lands försvarsmakt ska försvara landet från yttre hot, och att polisen ska upprätthålla inre allmän ordning samt tillförsäkra allmänheten säkerhet.

Så är det dock inte i Sverige.

Här ska de även kämpa för vissa politiska värderingar.

"Vi står upp för de värderingar vi är satta att försvara. Försvarsmakten är en inkluderande arbetsplats där vi ser varandras olikheter som en styrka. Sedan början av 2000-talet är vi delaktiga i Pride. Det är viktigt för oss att ta ställning och visa att vi står upp för alla människors lika värde – oavsett sexuell läggning, könsidentitet eller könsuttryck", skrev Försvarsmakten på sin hemsida förra veckan.

Även polisen tar öppet tar ställning för "Pride"

– För mig är Pride en stor manifestation för allas lika värde. Men det lika värdet måste vi alla jobba för, man kan inte slå sig till ro i en sådan här fråga utan den är ständigt återkommande, säger Ulf Johansson, regionpolischef i Stockholm, till polisen.se idag.

Under Europridefestivalen i Stockholm år kommer polisen bland annat hålla ett seminarium med fokuset "rättigheter för transpersoner".

Därför har man bjudit in transpolisen Bee Baily från Birmingham i England, som arbetar för att "transpersoner inom polisen ska ha samma rättigheter och möjligheter som alla andra".

På seminariet ska hon berätta hur det är att vara transperson inom polisen. Och den svenska polisledningen tycker detta är viktigt.

– Det är viktigt att hela tiden vilja lära sig nytt och förstå vilka utmaningar vi står inför. Vi har jobbat hårt med frågan om mångfald inom polisen, det finns en hög kompetens och det känns som vi är på rätt väg. Men mycket handlar om kunskap och därför får vi aldrig stanna upp, säger Ulf Johansson.

– Europridefestivalen ger svenska polisen möjlighet att visa att vi står upp för allas lika värde och att mångfald är bra och viktigt, säger Isabelle Björnsson, samordnare av polisens medverkan i Stockholm och Göteborg, i en tidigare artikel på polisens hemsida.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Marginalen bank: Fel att beskriva våra lån som en gåva från skattebetalarna

"Är inte återbetalningsfria".. Så svarar banken på gårdagens artikel om subventionerade lån till kvinnor och minoritetsgrupper.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Brev till kultursidan. Omöjligt att förstå Sveriges nedgång utan att förstå ägandet, skriver Johan Alltman.0 

Mer från Utrikes

Vackra naturen lockar flest turister till Sverige

Landets skönhet i topp – PK-kulturen mindre lockande.. Hela listan: Därför väljer utlänningar att besöka Sverige.0 Plus

ADL lovar ödelägga landets turistnäring med "obefogade" nazistanklagelser. Planerar sprida smutskastningskampanj i "CNN, NBC, New York Times och Washington Post", skriver ADL i ett brev.0 

Ultraljudschocken: Barnet ser ut som ett troll

"Demonbebisen" flinar onskefullt rakt in kameran.. Gravida tonåringens reaktion: "Det är ett jävla missfoster!"0 Plus

Sidor

Vetenskap

Google-visselblåsaren: "En orwellsk mardröm till censurmaskin". Zachary Vorhies om tiden hos IT-jätten och efterspelet.0 

Kineserna kan ha tagit emot "meddelande från utomjordingar". Radiosignaler från galax tre miljarder ljusår bort.0 Plus

Kultur

Vänsterextremist åtalad för attack mot Dan Park. Hällde milkshake över gatukonstnären under AFS-möte.0 

Sabaton i allvarlig bilolycka. "Vi är glada över att vara vid liv."0