Befolkningsbytet

Reinfeldt: "Vi kommer inte ha råd med så mycket annat" än invandring framöver

  • Häpnadsväckande uttalanden i statsministerns tal idag
  • Erkänner höga kostnader för invandringen – uppmanar svenskarna bita ihop och betala
  • "Öppna era hjärtan" säger Reinfeldt...
  • ...och flyttar själv till ett vitt bostadsområde efter valet
Publicerad 16 augusti 2014 kl 15.58

Inrikes. Under 2014 och 2015 väntas totalt 400.000 invandrare begära uppehållstillstånd i Sverige, visar Migrationsverkets prognos. Om siffran håller i sig landar den på 1 miljon människor på fem år, och nu erkänner Fredrik Reinfeldt (M) för första gången att massinvandringen inte är lönsam för svenskarna.
 – Jag kan redan nu säga att det kommer leda till stora kostnader, sade Reinfeldt inför sitt sommartal på Norrmalmstorg i Stockholm idag.

Gilla artikeln på Facebook

Statsministern, som själv har en månadslön på 148.000 kronor och planerar att flytta till ett vitt bostadsområde i Täby efter valförlusten i höst, ägnade stora delar åt sitt tal åt att förespråka ett internationalistiskt vänsterperspektiv där svenska skattebetalare ska hjälpa honom att "skapa en bättre värld" med hjälp av skattepengar.

– Nu ber jag svenska folket att ha tålamod med detta. Att ha solidaritet med världen utanför. Vi behöver samla oss för att kunna göra det. I långa loppet skapar vi på det sättet en bättre värld, sade Reinfeldt under sitt tal.

– Sverige, mina vänner, är något av en humanitär stormakt, konstaterade han vidare.

Några satsningar på exempelvis svenska fattigpensionärer eller arbetslösa ungdomar blir det däremot inte. Sverige saknar helt enkelt pengar till svenskarna eftersom allt ska gå till invandringen, förklarade Reinfeldt:

– Det kommer att kosta pengar, vi kommer inte ha råd med så mycket annat, men det är verkligen människor som flyr för sina liv.

Att Reinfeldt vill satsa allt mer pengar på att öka invandringen var något som han tydliggjorde redan under pressträffen som hölls innan sommartalet.

– Det leder till diskussioner hemma i Sverige, vad kommer det kosta och jag kan redan nu säga att det kommer leda till stora kostnader, avslöjade han för journalisterna någon timme innan sitt tal, skriver Aftonbladet.

Den 49-årige höginkomsttagaren förklarade sedan för svenskarna att det bara är att bita ihop och betala för den ökande invandringen.

– Öppna era hjärtan! utropade Fredrik Reinfeldt.


Tusentals protesterade på Facebook. Men utpekade mannen får jobba kvar inom staten – trots bildbevis.0 Plus

Afghanerna våldtog flickor. Ett av offren försökte ta sitt liv efter övergreppen – men våldtäktsmännen får milda straff.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Fler är rädda för Google än för näthat

Fyra av tio känner "stor oro" för nätjättarna. Men bara en av tio känner samma oro för så kallat näthat, visar rapport.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.