HOTBREV. Rektorn för en engelsk skola klargjorde i onsdags för elever i lågstadieåldern att den som uteblev från en studieresa om islam skulle rasiststämplas. Bilden visar en del av brevet, som publicerats i sin helhet av Daily Mail.

Rektor hotar åttaåringar: "Lär känna" islam eller få rasiststämpel i betyget

Publicerad 23 november 2013 kl 20.28

Utrikes.En skola i England hotade i onsdags att rasiststämpla elever i lågstadieåldern om de uteblev från en obligatorisk studieresa för att ”utforska islam”.

Gilla artikeln på Facebook

”Som en del av den nationella läroplanen för religiös utbildning och det multikulturella samhälle vi lever i, kräver regelverket att barn i grundskoleåldern upplever och lär känna andra kulturer”, inledde rektorn vid Littleton Green Community School i Staffordshire ett brev som hon skickade till elevernas föräldrar i onsdags.

Brevet gällde skolbarnens deltagande i studieresan ”Utforska islam” som elever i åldrarna 8-11 förväntas delta i nästa vecka.

”Om du vägrar att låta ditt barn delta i studieresan kommer det att medföra att en anteckning om rasdiskriminering förs in i ditt barns utbildningsförteckning och blir kvar i akten under hela barnets skoltid”, hotade rektorn i brevet.

Rektorn förklarade vidare att skolan har för avsikt att noga undersöka om frånvarande elever har giltiga skäl för sin utevaro, och att bara elever som kan uppvisa läkarintyg kommer att tillåtas utebli.

Brevet väckte stark upprördhet hos många föräldrar.

– Hur vågar de hota med att rasiststämpla så små barn? Det kommer att få dem att känna sig som små brottslingar, säger Gillian Claridge till Daily Mail.

Efter att en parlamentsledamot från valkretsen protesterat och kallat tilltaget ”vansinnigt” valde skolan att backa. Kommunen säger nu att deltagande i studieresan är frivilligt och att frånvarande elever inte kommer att registreras som rasister.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Jan Tullberg om att försörja välfärdskungar eller nomenklatura.0 

Vetenskap

Anorexia kopplas till gener. Sjukdomen inte bara psykiatrisk, enligt storstudie.0 

Spektakulära fyndet: 210.000 år gammal mänsklig skalle i grekisk grotta. Människan kan ha funnits i Europa 150.000 år tidigare än man trott.0 

Kultur

James Bond ersätts av kvinnlig afrikan i nästa film. Hon spelar "agent 007" i kommande Bondfilmen.0 

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0