Men ännu finns det hopp.

" />

Men ännu finns det hopp.

" />

Men ännu finns det hopp.

" />
Aleksej Pusjkov. (Foto: Worldeconomicforum/CC-BY-NC-SA)

Rysk toppolitiker varnar för kulturmarxism i väst

Publicerad 27 december 2013 kl 09.11

Utrikes.Västvärldens politiska liv har kommit att domineras av krafter vars mål är avskaffa alla nationer och traditionella värderingar och normer. Det menar Aleksej Pusjkov, som är chef för statsdumans utrikeskommitté.

Gilla artikeln på Facebook

I en intervju med den ryska tidningen Izvestia påpekade Pusjkov att Ryssland har många potentiella allierade i Europa som motsätter sig den dominerande ideologiska maktstrukturen och som istället förespråkar traditionella värderingar.

– Ryssland hävdar inte att västerländska samhällen ska leva efter vårt mönster utan förespråkar rätten för alla länder och samhällen att leva på sitt sätt utan att angripas av den radikala liberala revolutionens aggressiva exportvärderingar, konstaterade han enligt News Europe.

Aleksej Pusjkov syftar bland annat på hur europeiska makthavare försökt tvinga på öststater olika typer av kulturmarxistiska experiment. Han nämner hysterin i västerländsk media när Ryssland tidigare i år förbjöd homosexuell propaganda riktad till barn.

– Moldavien tvingades att organisera regelbundna gayparader som ett villkor för att kunna skriva under associationsavtalet med EU. Ukraina hade tvingats göra samma sak om de hade valt att gå med på avtalet, sade han.

De krafter som tagit över den politiska och mediala makten i väst försöker upplösa alla traditioner och normer och skapa en värld som präglas av globalistiska identitetslösa konsumenter, enligt Pusjkov.

– Målet är att skapa ett kvalitativt nytt samhälle utan stater, gränser och moraliska normer eller andra fundament för en civilisation. Att ett form av gemensamt ekonomiskt rum bör uppstå där "fria individer" utan nationell tillhörighet ska ströva omkring, skyddade av vissa påstådda rättsnormer men i själva verket utsatta för hänsynslös manipulation och berövade alla band till sitt land och till sin historia, religion eller familj i ordets civiliserade betydelse, sade han till Izvestia.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nya Sverigebilden

Den politiska korrektheten har sprängt alla gränser, enligt danska profilen. "Krävs fackmän inom psykiatrin" för att beskriva det politiska tillståndet i Sverige.0 Plus

Missar aldrig chansen att utmåla oss som monster. Kultförfattaren Jim Goad förklarar hur vi hamnat här.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Tack vare snabba åtgärder: Österrike kan öppna samhället och "lämna krisen"

Ljusningar i länder som slog hårt mot viruset. Kurz säger att man "förhindrade det värsta" tack vare sina tuffa restriktioner.0 

Ekonominyheter

Ingves krislån kan leda till personlig konkurs

Okänd fälla hotar styrelseledamöter i aktiebolag.. Svensk lagregel gör det omöjligt låna till kostnader i en kris.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Svenskar vistas utomhus 43 procent mer än vanligt. Överläkare: 70-åringar "som trotsiga tonåringar".0 Plus

Professorn: "Stäng ner samhället nu". Folkhälsomyndighetens strategi fortsätter sågas.0 

Kultur

Jonas Gardell fortsätter turnera – pressar ner åhörarna till 499. Stenrike vänsterkomikern får hård kritik för coronadraget.0