Miljöpartiets språkrör Åsa Romson och Gustav Fridolin i Almedalen.

Åsa Romson attackerade vita män i Almedalen

Publicerad 2 juli 2014 kl 22.40

Inrikes. Onsdagen var Miljöpartiets dag på Almedalsveckan i Visby. Språkröret Åsa Romson, 42, ägnade sitt tal åt att gå till rasande attack mot "vita, heterosexuella män".

Gilla artikeln på Facebook

Den större delen av Romsons tal i Almedalen berörde renodlat kulturmarxistiska frågor. Hatobjektet framför alla andra, som utmålades som orsaken till i princip alla problem i världen, var den vite mannen.

– Ramadan Karim! utbrast 42-åringen som inledning och övergick därefter omedelbart till att attackera "patriarkatet":

– Det är fortfarande så i Sverige 2014 att alla större positioner med makt och pengar leds av män. Om vi har en norm att det sitter vita heterosexuella män vid makten så bygger man också ett samhälle som passar bäst för vita, heterosexuella män. Men det blir så fel, för de allra flesta av oss här är inte vita, heterosexuella, medelålders män.

De vita männen ligger bland annat bakom den så kallade klimatförändringen, som enligt Romson ska lösas med en "feministisk politik".

– Män släpper ut mer koldioxid, äter mer kött, åker mer bil, flyger mer. De är mindre benägna att ändra sitt beteende för att anpassa sig och skona klimatet, underströk Romson till rungande jubelrop.

Hon slog fast att dagens "passiva klimatpolitik" går ut på att sätta "lata män" framför kvinnor och barn.

– Vi i Miljöpartiet ifrågasätter vad som säger att den svenske mannens rätt att äta kött ska gå före den sudanesiska kvinnans rätt att slippa få sin skörd förstörd av klimatförändringar. Vi måste våga ifrågasätta normerna.

Att frågor som rör miljö, jämställdhet och "alla människors lika rätt" inte släpps fram i politiken är också de vita männens fel, konstaterade Romson.

– Jag vet att det finns många män som till varje pris vill att de här frågorna kan glida undan vid valets slutspurt och bli sidofrågor.

Åsa Romson avslutade sitt förvirrade tal, som innehöll få konkreta förslag, med att utlova att Miljöpartiet ska jobba hårt för att kraftigt öka invandringen från tredje världen till Sverige och EU.

– Jag står tillsammans med mina gröna kollegor i Europa och säger att EU måste agera. Vi måste använda humanitära pass, skaffa legala vägar och ha asylvisum som man kan söka på ambassader utomlands och få en trygg resa hit.


Nyheter från förstasidan

"Årets nybyggare" dömd för hedersvåld

Prisades och blev M-politiker. Men nu har mönsterinvandraren dömts efter ett bildrama med dottern.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.