Foto: Daniel Morris

Sjöjungfrur saboterar dammbygge

Publicerad 7 februari 2012 kl 13.44

Utrikes.Byggandet av två viktiga vattenreservoarer i Zimbabwe har stött på förhinder från oväntat håll. Horder av sjöjungfrur jagar nämligen iväg arbetarna från platsen. Nu planerar regeringen att brygga traditionellt öl och utföra magiska ritualer för att blidka andarna och lösa problemet.

Gilla artikeln på Facebook

Zimbabwes minister för vattentillgångar, Samuel Sipepa Nkomo, berättade för en skräckslagen parlamentskommitté om hur arbetarna vägrar att återvända till dammarna vid byarna Gokwe och Mutare efter att ha blivit anfallna av sjöjungfrur när de försökte installera vattenpumpar.

- Vi försökte till och med anställa vita eftersom våra pojkar inte ville arbeta, men även de återvände och sa att de vägrade åka tillbaka dit, underströk Nkomo enligt lokal media.

Enligt Nkomo återstod nu bara att brygga traditionellt öl och utföra magiska ritualer för att blidka andarna. Han fick medhåll från Ignatius Chombo, minister för landbygds- och urban utveckling, som också talade inför kommittén.

De övernaturliga plågorna i det sydafrikanska landet slutar tyvärr inte där. Bara för några veckor sedan uppdagades att staden Bulawayo drabbats av en invasion av arga troll.

Enligt ögonvittnen sprider trollen inte bara sjukdomar och orsakar olyckor - de våldtar dessutom systematiskt kvinnorna i staden. Man har lyckligtvis lyckats döda tre av trollen med hjälp av ritualer och exorcism.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Ensamkommande flyktingbarn

Bisarra förklaringen. "Mamma glömde bort när jag var född."0 Plus

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Joakim Andersen har läst ny bok om identitetspolitik. Hysteriska feminister och "antirasister" tros vara resultat av att allt fler växer upp utan fäder och bröder.0 Plus

Vetenskap

Prover visar varför svenska sjöar blir allt brunare. Forskare har hittat förklaring till fenomenet.0 

Svensk upptäckt: Så blir man mätt utan att äta. Spektakulära genombrottet i kampen mot fetma.0 Plus

Kultur

Rolf Lassgård spelar präst som byter kön. Ny svensk storfilm har premiär i februari.0