Stora buskar tros orsaka våldtäktsvåg i Borås

Publicerad 3 november 2013 kl 21.48

Inrikes.Flera unga flickor har det senaste året utsatts för våldtäkter i Borås stadspark. Nu förs diskussioner om huruvida det kan vara parkens stora rhododendronbuskar som är den stora boven i dramat.

Gilla artikeln på Facebook

Monika Linnros, kurator på Stödcentrum för unga, skriver i Borås Tidning att hon bara det senaste året talat med tre högstadieflickor som berättat att de utsatts för våldtäkter parken.

Övergreppen har ibland skett mitt på dagen i skydd av det det täta buskaget.

Föreningen har nu lämnat in en skrivelse till tekniska förvaltningen angående de insynsskyddade rhododendronbuskarna, som man menar inbjuder till våldtäkter andra brott.

”Vi ser det som ett stort problem att det i Borås stads offentliga miljö finns platser som på detta sätt inbjuder till brott som får mycket stora konsekvenser för unga personers liv", står det i skrivelsen.

Nu kräver Johan Magnusson, enhetschef på kommunala fält- och ungdom, att alla rhododendronbuskage i Stadsparken ska tas bort.

Åke Johansson, före detta stadsträdgårdsmästare, håller dock inte med om att det är en rimlig lösning på problemet. I en debattartikel påpekar han att Stadsparken är Borås enda kvarvarande 1800-talspark och att endast små detaljer ändrats sedan dess.

"Av någon underlig anledning ger man sig på ett buskage i Stadsparken som tydligen skulle lösa såväl brottslighet som kriminalitet. Tar man ner ett buskage så flyttar givetvis brottsligheten till en annan plats. Vi kan väl inte ta ner all vegetation för att tillfredsställa denna kommunala enhet? Nog borde väl såväl denna enhet som polisen istället försöka se vad det stora problemet är med brottsligheten. Det kanske skulle vara en bättre sysselsättning än att ge sig på buskage i Stadsparken", skriver Johansson.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Traditionella jobb försvinner för unga

Vanligaste jobben: Rasta hund, städa, transportera saker.. Framtidens jobb är att sköta sköta tråkiga uppgifter åt babyboomers och andra äldre generationer.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "Ultras" tar strid mot liberala värden.0 Plus

Vetenskap

Studie: Diskriminering att ingen skrattar åt kvinnors skämt. Undersökte fördelningen av skratt i SVT:s "Vinterstudion".0 

Husses stress smittar av sig på hunden. Stressnivåerna hos hundar och deras ägare följer varandra.0 

Kultur

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0 

Lars Vilks skulptur brann upp. "Helt nedbrunnen."0