Sarmad Alzubaidi åtalas för sitt dåd.

Sverigekopplad terror-arab åtalas – körde på "otrogna" MC-förare

Publicerad 9 april 2021 kl 17.20

Utrikes. Den 30-årige irakiern Sarmad Alzubaidi åtalas nu för ett vansinnesdåd förra sommaren på Autobahn 100 – en motorväg som går genom centrala delarna av tysklands huvudstad Berlin. Det skriver Berliner-Zeitung.

Gilla artikeln på Facebook

Det var tisdagskvällen den 18 augusti förra året som Sarmad Alzubaidi skred till verket för att på uppdrag av Allah döda "otrogna". Hans måltavla var motorcyklister som var ute och tog en tur under sommarkvällen.

Alzubaidi sicksackade fram och tillbaka med sin bil, en Opel Astra, för att försöka preja andra trafikanter. Tre av dem han körde på var motorcyklister. Hans mål var att de skulle trilla omkull och bli överkörda och dödade av andra fordon.

De tre motorcyklisterna skadades allvarligt, men ingen av dem omkom. Vansinnesfärden slutade med att 30-åringen körde av motorvägen och kraschade in i en vägg. Efter dådet rullade irakiern ut en bönematta på vägen och bad till Allah.

Sverigekoppling
Sarmad Alzubaidi föddes i Bagdad och är shiamuslim. Han kom till Europa under asylkaoset 2015 via Turkiet, Grekland, Finland och Sverige. Han hamnade till slut i Tyskland där han uppges ha radikaliserats allt mer i sin muslimska tro.

När han greps i augusti förra året misstänkte utredarna till en början att ett terrormotiv låg bakom dådet. Efter ett rättspykiatriskt utlåtande har beslut tagits om att Sarmad Alzubaidi istället bör klassas som psykiskt sjuk.

Rättegången mot den 30-årige araben inleds 15 april. Rättegången beräknas pågå omkring en månad.


Fria Tider avslöjar. Statliga mediejätten mörkade om varför muslimska familjen skickas hem.0 Plus

Liberala floskeln "Vi är alla afrikaner" utmanas av spektakulärt fynd. Människoliknande varelser i Europa vid en tid då våra påstådda förfäder i Afrika såg ut som apor, enligt ny studie.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Allt fler villor säljs innan visning

Rekordfesten på bostadsmarknaden.. "Piserna börjar pressas upp till nivåer som inte är långsiktigt hållbara."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.