" /> " /> " />
Foto: Eirik Helland Urke/CC

SVT-chef "berömde" SD-bojkott

Publicerad 9 juli 2012 kl 19.50

Inrikes.Krogen Donners brunn i Visby fick mycket kritik efter att förra söndags ha stängt sin uteservering i "protest" mot att SD:s Jimmie Åkesson tilläts hålla tal under kvällen. Någon som dock ställer sig starkt positivt till tilltaget är public service-företaget SVT:s vd Eva Hamilton.

Gilla artikeln på Facebook

Det är i en artikel i Expressen som journalisten Niklas Svensson erinrar om ett möte han hade på krogen, som är ett populärt tillhåll för makthavare under Almedalsveckan.

"Några timmar senare hade bland andra imitatören Göran Gabrielsson, SVT:s vd Eva Hamilton, programledaren Erik Blix och tv-profilen Lars Adaktusson också hittat till mitt bord. Eva Hamilton berömde Donners brunns ägare, som beslutat att stänga utebaren denna kväll i protest mot Sverigedemokraterna, som ju fick veckans första partidag", skriver Svensson.

På nätet har många idag reagerat över Hamiltons agerande, och frågat sig om det verkligen är förenligt med hennes uppdrag som högsta chef för ett public service-bolag, som ska vara politiskt obundet, att ta ställning till bojkotter av ett av Sveriges största demokratiskt valda riksdagspartier.

Redan igår rörde Eva hamilton upp känslor när hon påstod att "mångkulturella Malmö är den idealiska staden" för Melodifestivalen 2013.

Men i en tråd på nätforumet Flashback ställer sig många tvivlande till att den vänsterliberala SVT-chefens varma ställningstagande för mångkultur verkligen är äkta. Man pekar bland annat på att Hamilton privat valt att bosätta sig i ett helvitt lyxvillaområde på betryggande avstånd från mångkulturen.

"Villa med strandtomt i Gustavsberg. Varför bor hon där? Inte mycket till mångkultur där ute", skriver exempelvis användaren KarlP.

Fria Tider har sökt Eva Hamilton för en kommentar.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Alla invandringskritiska tidningar blir av med mediestödet

Nya Tider, Bulletin, Insikt24 med flera. Går miste om bidragen med nya mediestödet, som presenteras idag.0 

Ekonominyheter

Prognos: Bostadsbyggandet på fortsatt låga nivåer

Tecken på en liten vändning.. "Men vi är långt ifrån de nivåer som behövs."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Mer från Inrikes

Wolodarski: Myndighetschef är "nyttig idiot åt SD" och måste avgå

"Borde lämna sitt uppdrag.". Rasar mot att Myndigheten för psykologiskt försvar anmält Kalla fakta.0 

S kräver besked om Jas Gripen till Ukraina

Sätter press på regeringen.. Kräver att Zelenskyj får ett konkret besked före midsommar.0 

Vetenskap

AI-assistent tränas för svensk offentlig sektor. Ska göra det lättare för dem som arbetar inom vården.0 

Kultur

Han är årets naturfotograf. Krister Berg får priset.0 

Staten bytte deras kön – sen blev de vuxna och ångrade sig. Skakande reportage om ”transvården”.0