Trump ringde svenske riksdagsledamoten

Publicerad 22 september 2020 kl 10.13

Inrikes. USA:s president Donald Trump har personligen ringt upp KD-riksdagsledamoten Magnus Jacobsson. Detta för att tacka honom för nomineringen till Nobels fredspris.

Gilla artikeln på Facebook

Den svenske riksdagsledamoten Magnus Jacobsson nominerade nyligen den amerikanska regeringen till Nobels fredspris, för fredsavtal som landet lett.

När Jacobsson var på väg ut till stallet med sin dotter, fick han ett oväntat samtal.

USA:s president Donald Trump ringde för att tacka honom.

"Jag var på väg till stallet med min dotter när president Donald Trump ringde och tackade mig för nomineringen till Nobels fredspris. Vi hade ett bra samtal om fred i Mellanöstern och Balkan. Jag önskar presidenten lycka till med fredsprocesserna", skriver Magnus Jacobsson på Twitter idag.

Bakgrunden till nomineringen är handelsavtalet mellan Kosovo och Serbien, som slöts för en vecka sedan. Trump kallade det för "historiskt", då länderna länge legat i konflikt med varandra.

Men egentligen nominerade alltså riksdagsledamoten den amerikanska regeringen som sådan.

"Jag har nominerat den amerikanska regeringen och regeringarna i Kosovo och Serbien till Nobels fredspris för deras gemensamma arbete för fred och ekonomisk utveckling genom samarbetsavtalet som undertecknats i Vita huset. Handel och kommunikation är viktiga byggstenar för fred", skrev Jacobsson på Twitter den 11 september.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Asylkaoset

Afghanen dödade ung student när han misslyckades med att vålda henne. Vänsterextremister skrek "rasistpack!" åt ungdomar som protesterade mot bestialiska mordet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0