Trump upphäver straff mot Roger Stone

Publicerad 11 juli 2020 kl 09.35

Utrikes. USA:s president Donald Trump upphäver nu straffet mot sin tidigare rådgivare Roger Stone, uppger Vita huset på sin hemsida. Han slipper därmed sitta i fängelse.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i slutet av förra året som Roger Stone dömdes till drygt tre års fängelse för mened och för att ha påverkat vittnen under den så kallade Rysslandsutredningen.

Nästa vecka skulle 67-åringen ha påbörjat sitt straff, men nu har det upphävts av Donald Trump.

Domen försvinner dock inte, vilket skulle skett vid en benådning.

"Roger Stone är ett offer för den ryska bluffen som vänstern och dess allierade i media drev i flera år för att försöka undergräva Trumps presidentskap. Det fanns aldrig någon samverkan mellan Trumpkampanjen eller Trumpadministrationen och Ryssland. Sådan samverkan var aldrig annat än en fantasi från partisaner som inte kunde acceptera resultatet av valet 2016", skriver Vita huset i ett uttalande på sin hemsida.

Vidare påpekas det att Stone anklagades av samma åklagare från Rysslandsutredningen, eller Muellerutredningen, som hade som uppgift att hitta bevis för en samverkan med Ryssland.

"Eftersom det inte finns några sådana bevis, kunde de dock inte åtala honom för något samarbetsrelaterat brott. Istället anklagade de honom för hans beteende under deras utredning. Det enkla faktum är, att om åklagaren inte hade bedrivit en helt grundlös utredning, skulle inte Stone varit dömd till fängelse", skriver Vita huset och avslutar:

"Roger Stone har redan lidit mycket. Han behandlades mycket orättvist, liksom många andra i det här fallet. Roger Stone är nu en fri man."

Stones advokat Grant Smith förklarar att hans klient är "otroligt hedrad att president Trump använde sin fantastiska och unika makt under USA:s konstitution för denna akt av barmhärtighet", enligt TT.


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Nödläge i Libanon –militären får mer makt

Nödläget förlängs. Armén kan nu begränsa yttrandefriheten.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Depression, bipolär sjukdom och schizofreni. Dansk forskningsstudie stärker sambandet mellan PK-åsikter och traditionell galenskap.0 Plus

Mer från Utrikes

Tyskland: Vaccin kan vara klart till hösten

Kan sättas in snart, enligt smittskyddsmyndighet.. Tyskland har börjat planera för hur vaccinet ska fördelas.0 

Miljardären lägger ännu ett årtioende bakom sig. Men Soros kulturmarxistiska livsverk har kanske aldrig varit så hotat som idag.0 

Pingvinerna fler än man tidigare trott

Isarnas kejsare frodas på Antarktis.. Nya kolonier upptäckta med hjälp av satellit.0 

Kultur

"Mr Bean" i upprop mot hatbrottslag. Muslimsk minister i Skottland vill inskränka yttrandefriheten.0 

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0