Tiggeriet
På tunnelbanans gröna linje omkring klockan ett idag.

Tunnelbanebajs skylls på tiggare

Publicerad 6 maj 2015 kl 20.25

Inrikes. Någon satte sig och bajsade på ett tunnelbanetåg vid ettiden idag på eftermiddagen, skriver tidningen Nyheter idag – och enligt vittnen ska det ha varit en grupp tiggare som bajsade på tåget.
– Det luktade ju apa, säger tunnelbaneresenären Martin till Fria Tider.

Gilla artikeln på Facebook

Det var omkring klockan ett idag som Martin klev på tunnelbanans gröna linje i Stockholm för att åka in mot stan. Men när han klev på tåget fick han en obehaglig upplevelse som han förevigade med sin mobilkamera.

– Jag klev på vid Brommaplan och då fanns skithögen där redan och då knäppte jag den bilden på en gång, säger han till Fria Tider och fortsätter:

– Jag satte mig en bit därifrån som alla andra för det luktade ju apa. Och då var det någon tant som sade att det stod ett gäng tiggare där i den hörnan och sedan klev de av och troligtvis har högen hamnat där under tiden, fortsätter han.

Han var helt säker på att det var mänskligt bajs och inte en hund eller något annat djur som bajsat.

– Det låg ju till och med en bit papper som de hade torkat sig i arslet med på sätet. En hund torkar sig ju inte i arslet, konstaterar han.

Martin ringde till kundtjänsten för Storstockholms Lokaltrafik (SL) och påpekade att det var bajs på golvet. Men de tyckte, enligt Martin, inte att bajs på golvet var något akut ärende som behövde åtgärdas.

– De sade att "det är inte akut, så den får åka vidare, för vi har inte resurser att ta en vagn ur trafik eller åka ut och städa", säger Martin och tillägger:

– Jag blev lite fundersam, för jag jobbar inom offentlig förvaltning, och så fort vi har fekalieproblem så agerar vi med detsamma så att säga.

Martin hoppade tillslut av tåget vid Fridhemsplan och tog nästa tåg istället eftersom han inte stod ut med stanken.

På SL känner man däremot inte till händelsen med bajset på tunnelbanan och deras pressjour ber att få "gräva lite" för att sedan återkomma när de satt sig in i ärendet. Under kvällen ringer presstalesmannen Henrik Palmér upp Fria Tider efter att ha pratat med kundtjänsten och bolaget MTR, som sköter tunnelbanetrafiken:

– Ingen av de här har haft med det här någonstans i sina loggar, de har inte haft någon kundkontakt med anledning av detta, säger han till Fria Tider.

– Vid de här fallen ska man omedelbart tacka kunden för synpunkten, man ska återkoppla och så finns det en kontaktkedja där det i slutänden är MTR som beordrar ut ett akutstädteam, fortsätter han.

Palmér tvivlar inte på att Martin ringt och påpekat problemet med bajset och misstänker att det är någon på SL:s kundtjänst som inte agerat helt korrekt.

– Allting loggas inte, men samtal som leder till felanmälan eller incidenthantering ska loggas, säger han, men har en teori till att bajset kan ha åtgärdats utan att någon antecknat det i något system:

– När man vänder tåget går man ju igenom och kollar, och vid de tillfällena kan man åtgärda det hela utan att det dyker upp i akut avhjälpt-loggarna.

SL ska nu gå igenom kundtjänstens telefonloggar och ber om att få återkomma till Fria Tider under torsdagen om varför det blev fel med Martins telefonsamtal.


Nyheter från förstasidan

Svenskägt fartyg kvar i Iran

Stena Impero fast i ökenlandet. Tre ryssar i kvarhållna besättniingen – Moskva kan ingripa.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Jan Tullberg om att försörja välfärdskungar eller nomenklatura.0 

Vetenskap

Anorexia kopplas till gener. Sjukdomen inte bara psykiatrisk, enligt storstudie.0 

Finsk studie: Människan påverkar inte klimatet. Molnen styr den globala temperaturen, enligt forskarna.0 

Kultur

James Bond ersätts av kvinnlig afrikan i nästa film. Hon spelar "agent 007" i kommande Bondfilmen.0 

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0