Spänningarna i Europa

TV: Här jagar Nato ryska stridsplan över Östersjön

Publicerad 10 december 2014 kl 13.39

Inrikes. På TV-bilder som militäralliansen Nato släppte idag på morgonen syns hur holländska Nato-plan jagar ryska stridsflygplan över Östersjön.

Gilla artikeln på Facebook

De färska bilderna uppges ha tagits under de senaste dagarna över Östersjön där Ryssland sedan i fredags håller på med en större militärövning.

Den svenska Försvarsmakten bekräftar att Nato vid flera tillfällen de senaste dagarna jagat ryska plan över Östersjön. "Nato och övriga nordiska länder har varit aktiva och de har vid ett flertal tillfällen startat med sin incidentjakt", skriver man i ett pressmeddelande.

Även svensk militär uppges vara på plats, både med flygplan och till sjöss, för att skapa sig "en bild av vad som sker" utanför den svenska territorialgränsen. Försvarsmakten beskriver inslaget av ryska flygstridskrafter som "onormalt stort".


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Asylkaoset

Afghanen dödade ung student när han misslyckades med att vålda henne. Vänsterextremister skrek "rasistpack!" åt ungdomar som protesterade mot bestialiska mordet.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0