Spänningarna i Europa

Ung liberal vill "tvinga ned Putin på knä"

Publicerad 14 augusti 2014 kl 15.25

Inrikes. Ledarskribenten Henrik Hall på Östgöta-Correspondenten fördömer nu Frankrike och Tysklands agerande och uppmanar västerländska ledare att "tvinga ned Putin på knä" till följd av Rysslands beslut att anta motsanktioner mot EU.

Gilla artikeln på Facebook

Det var när Henrik fick reda på att Ryssland kommer att stoppa import av matvaror från hela den USA-kontrollerade delen av världen, inklusive EU, som den unge liberalen publicerade sin ledartext på onsdagen.

Enligt Hall måste Tyskland göra sig "oberoende" av rysk energi för att våga "sätta hårt mot hårt" i den upptrappade konflikten mellan EU och världens största land.

"Frankrike å sin sida, har hamnat fullkomligt ur spinn på sin moraliska kompass och är ansvariga för den största vapenaffären någonsin mellan ett Nato-land och Ryssland", skriver ledarskribenten vidare och syftar på Frankrikes beslut att leverera helikopterbärande fartyg till Ryssland.

"Att tvinga ner Putin på knä och trygga fred och säkerhet i Europa kan inte blir en plånboksfråga för EU", sammanfattar Henrik Hall.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Asylkaoset

Afghanen dödade ung student när han misslyckades med att vålda henne. Vänsterextremister skrek "rasistpack!" åt ungdomar som protesterade mot bestialiska mordet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0