Vänsterextrem kritik mot Herman Lindqvist

Publicerad 15 juni 2012 kl 19.51

Politik.Den folkkäre populärhistorikern och författaren Herman Lindqvist får hård kritik från vänsterextrema journalister sedan han låtit sig intervjuas av den kontroversiella nättidningen Nationell.nu. Men själv försvarar han uttalandet.
– Jag lever i upplysningens tid, jag vill att alla ska få chans att komma till tals, säger han till Aftonbladet.

Gilla artikeln på Facebook

Petter Larsson, tidigare AFA-aktivist och numera skribent hos Expo, skriver i en krönika i Aftonbladet att Herman Lindqvist "förvandlar sig till omslagspojke för den organiserade fascismen”.

Även på vänsterextrema Expo är man starkt kritiska mot Herman Lindqvist, som dock själv försvarar intervjun.

- De ställde mig frågor som vem som helst hade kunnat fråga. Ni kan ringa mig och ställa olika frågor. Det har ni aldrig gjort. Jag är för ett fritt ord för alla åsikter, säger Lindqvist till vänsterextrema Expo.

Nazistanklagelser på Twitter
På Twitter har ett stort antal vänsterprofiler reagerat kraftigt på intervjun. Man är särskilt upprörd över att Linqqvist konstaterade att det "är självklart" att det finns etniska svenskar och att han förespådde att invandringen kommer att stramas åt inom några år.

"När tror ni att Herman Lindqvist kommer ut som nazist? Kanske nåt att anordna en vadslagning om", skriver "marxist-feministen" och tidigare vänsterpartisten Simon Fors.

Han får medhåll av den anonyma vänsterextremisten "SUF-Morfar":

"Hej! Ni kanske vet att folk brukar kalla Herman Lindqvist för fascist? Om ni tvivlade så har han iaf nu låtit sig bli intervjuad av nazister!

"Radikalmarxister vill förbjuda åsikter"
Herman Lindqvist står dock på sig när vänsterjournalister ringer honom och ber om en förklaring.

– Jag tycker att alla sorters medier ska få finnas och vill till skillnad från radikalmarxister inte förbjuda åsikter som inte är mina, säger Herman Lindqvist till Aftonbladet.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Asylkaoset

Fria Tider avslöjar. Statliga mediejätten mörkade om varför muslimska familjen skickas hem.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Utlandsadoptioner har fallit med 85 procent

Slappare krav för statlig befruktning en av förklaringarna. Singelkvinnor med BMI på upp till 35 kan numera få vårdens hjälp att skaffa barn.0 

Ekonominyheter

Swish ligger nere igen. "Jobbar för fullt på det".0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare