Var tolfte amerikan tror sig kunna spöa ett lejon

Publicerad 17 maj 2021 kl 10.09

Utrikes. Åtta procent av amerikanerna anser sig kunna vinna över ett lejon eller en elefant i en obeväpnad kamp. De verkliga våghalsarna – sex procent – tror sig till och med vara starka nog att göra detsamma med en grizzlybjörn, rapporterar RT.

Gilla artikeln på Facebook

Resultaten kom från en färsk Yougov-mätning i vilken 1.224 vuxna amerikaner tillfrågades om hur säkra de är på att kunna besegra olika djurarter i en enmanskamp utan vapen.

Råttor, katter och gäss är minst hotfulla för amerikanerna – 72 procent, 69 procent respektive 61 procent av befolkningen tror sig kunna spöa dessa djur. Medelstora hundar kommer på fjärde plats – sådana tror sig 49 procent vara starka nog att besegra.

Amerikanerna var mindre säkra på att kunna vinna över örnar (30 procent), stora hundar (23 procent), schimpanser (17 procent) och kungskobror (15 procent). Ännu fler var tveksamma när det kom till känguruer (14 procent), vargar (12 procent) och krokodiler (9 procent).

Djuren som amerikanerna var minst säkra på att slå i en strid visade sig dock vara gorillor, elefanter och lejon – alla på 8 procent – följda av grizzlybjörnar (6 procent).

Kön spelade som väntat en roll i undersökningen, då män vanligtvis var betydligt mer självsäkra när det gäller deras förmåga att besegra djuren – med undantag av lejon, som kvinnorna faktiskt var 1 procentenhet mer säkra på att kunna slå.


Nyheter från förstasidan

Morgan Johansson: "På måndag kan vi ha en stor politisk kris"

Kommer ha "mycket stort antal" samtal i helgen. "Men det är inte alls självklart att det går" att lösa situationen.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Har bara krav och inga skyldigheter. Kan invandrarnas relation till Sverige verkligen upprätthållas i längden, undrar Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Så såg svenskarna ut för 8.000 år sedan. Återskapas med hjälp av skallar och DNA.0 

Kultur

Roger Waters till Zuckerberg: "Fuck you". Erbjöds "gigantisk summa pengar" av Facebook.0 

Abortaktivistens bild upprör. "Så där håller man inte ett spädbarn."0