Geert Wilders.

144 moskéer kräver att Geert Wilders stängs av från Twitter

Publicerad 6 november 2018 kl 08.50

Utrikes. Företrädare för 144 turkiska moskéer i Nederländerna kräver nu att PVV-ledaren Geert Wilders blockeras från mikrobloggen Twitter. De muslimska ledarna anser att Wilders sprider "hat" över hela världen, rapporterar Sputnik.

Gilla artikeln på Facebook

Geert Wilders, partiledare för det invandringskritiska Frihetspartiet (PVV) i Nederländerna, ska inte längre få använda Twitter.

Det anser i varje fall Turkisk-islamiska kulturförbundet (TICF), som skickat ett kravbrev till Twitter där man begär ett "permanent förbud" av den nederländske politikern. Detta på grund av "fortsatta publikationer på hans Twitter-konto med meddelanden, bilder och annat innehåll som är en uppvisning i hatfullt beteende".

Det islamska förbundet, som representerar 144 turkiska moskéer i Nederländerna, anser att Wilders Twitter-inlägg bryter mot plattformens riktlinjer samt lagar i muslimska länder som Marocko, Indonesien, Pakistan och Tunisien.

Samtidigt hotar TICF med rättsliga åtgärder mot Twitter om det sociala nätverket inte vidtar åtgärder mot Wilders inom tre veckor.

Enligt förbundets advokat Ejder Kose kommer man gå till domstol.

– Twitter ger Wilders en plattform för att sprida sitt hat över hela världen. Det betyder att inte bara Wilders, utan även Twitter, kan hållas ansvarigt i dessa länder. Världen är större än Nederländerna, säger han.

I augusti tvingades Geert Wilders ställa in en planerad teckningstävling om profeten Muhammed efter allvarliga dödshot.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Småföretagare dör ofta i fattigdom

Överrepresenterade i gruppen fattigpensionärer.. De har sällan råd att ta ut lön och tvingas ofta jobba tills de dör.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Missar aldrig chansen att utmåla oss som monster. Joakim Andersen har läst Jim Goads nya bok Whiteness – The original sin.0 Plus

Vetenskap

Språkbegåvade har tjockare hjärna. Ju tjockare hjärnbark desto enklare lära sig nytt språk.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus