2018 års pinsammaste PK-ögonblick

Publicerad 1 januari 2019 kl 00.18

Inrikes. Det blev ett politiskt korrekt valresultat, men 2018 blev ändå ett händelserikt år för det svenska PK-etablissemanget, präglat av många sköna nederlag. Vi har som vanligt samlat några av höjdarnas underbaraste stunder. Här är 2018 års pinsammaste PK-ögonblick.

Dela artikeln

Sverige besöker Vita huset
Upplagt för pinsamheter. Löfven besökte Vita huset och blev uppläxad om invandringen av Trump. Presidenten tvingades även hyscha åt en skrikande TV4-kvinna.

"Up here mjister Pjesident"
Klippet visar inte en 12-årig flicka som får en glimt av sin idol under en Back Street Boys-konsert år 1998. Det visar Expressens Niklas Svensson som råkar få Donald Trump inom synhåll 2018.

Henrik Schyffert brottade ner arabiskt gatubarn
S-märkte komikern hamnade i närstrid med mångfalden.

Socialstyrelsens ger ut folder: "Information till dig gift med ett barn"
Vad krävs för att svenska myndigheter ska ge pedofiler ett glättigt informationsblad istället för ett sedvanligt fängelsestraff? Rätt gissat! Att pedofilen är en invandrare från tredje världen.

Etablissemanget drar på sig knytblus
Intrigerna i Svenska Akademien fick det att storma rejält i ankdammen 2018. Tramset kulminerade möjligen när politiker började klä sig i "knytblus" för att visa sitt stöd för den mest opportuna sidan.

Hysteri i kammaren
Sedan SD kom in i riksdagen har övriga politiker sakta lärt sig att acceptera situationen, mycket tack vare att SD-ledningen har drillat företrädarna i den undfallande slätstrukenhet som blivit ett signum för Åkesson och hans parti. Men när Jeff Ahl gick över till Alternativ för Sverige fick vi en skön flashback på hur det brukade låta när etablissemanget fortfarande betraktade SD som ett hot mot sina intressen.

Löfven vill inte prata om våldtäkter
När Jimmie Åkesson frågade varför så få våldtäktsmän utvisas ur Sverige svarade Löfven med en oväntad sossefloskel om löntagarnas ställning på arbetsmarknaden. Den bisarra repliken fick publiken att utbrista i nervösa skratt och Jimmie Åkesson att vända ryggen mot statsministern och slå ut med händerna.

"Köttbullar kommer från Turkiet"
När Svenska Institutet skulle sprida politiskt korrekt historia hävdade myndigheten att köttbullarna kom till Sverige från Turkiet. Problemet? Det var fake news.

Ruist i Aktuellt
Att statliga SVT gärna sprider vänsterpåståenden och mörkar fakta som kan gynna "fel" läger i den politiska debatten är ingen nyhet. Men när TV-jätten ställde en forskare mot väggen för att inte ha gjort samma sak blev det ändå vissa reaktioner. Här är klippet vi minns.

KD-politiker sjunger i riksdagen
Johan Utbult (KD) erkände inför debatten om gymnasieasyl att det finns ensamkommande som är våldtäktsbenägna och kriminella. Därefter röstade han ja till att låta dem stanna i Sverige – och sjöng en sång om godheten.

Sverige får högerextrem hjälp
Efter att ha utsett Polen till Europas nya nazidiktatur tvingades det svenska etablissemanget till sist att be om polsk hjälp att släcka skogsbränderna. Att fråga Putin var inte att tänka på, och i Sverige har brandförsvaret kollapsat eftersom man satsat på genusfrågor istället för brandsläckning, rapporterade statlig polsk media efter insatsen.

SSU:s vallåt
"Sverige behöver en socialdemokratisk regering igen", löd refrängen. Sen fick publiken avnjuta några samplade fraser där ordförande Löfvens ljuva stämma drog några PK-floskler till kompet av några melodifestival­betonade popackord.

Partiledare ger SD-besked på Pride
Sjuklövern och Fi gjorde gemensam sak under Pride och bedyrade att man inte tänkte samarbeta med SD efter valet.

Theresa Mays besök i Sydafrika
Inte vågar väl företrädare för den forna kolonialmakten Cuck Island säga nej när höjdarna i Sydafrika bjuder upp till lite afrikansk dans? Nej just det, tänkte väl det.

På Thatchers tid rådde det onekligen en annan integritet i öriket. Vi kan inte låta bli att klippa in 1987 års pinsammaste PK-ögonblick för att bevisa det.

Macron poserar med mångfalden
...och den nye fransmannen på bilden passar blixtsnabbt på att rikta ett budskap till de franska skattebetalarna.

Vänstern lanserar "shitholer"
Vad ska man egentligen kalla tredje världen-invandrare som väller in i västvärlden för att begå brott och gå på bidrag? Lagom till svenska domstolar börjat bura in medborgare som råkat säga "blatte" eller "neger" dyker vänsterkanalen CNN upp och lanserar årets mest användbara nyord 2018: Shitholer.

Jan Eliasson behöver inga skattesänkningar
S-pampen Jan Eliasson – vars inkomster från FN är skattefria genom ett generöst undantag i skattelagstiftningen – gjorde en modern version av "varför äter de inte bakelser?" när han från sin lyxvilla twittrade att att mer pengar läggs på invandring: "Husse o matte behöver ju inga skattesänkningar"



Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.