Den äldre kvinnan dumpades i en skog norr om Stockholm. Arkivbild.

60-årig kvinna rånades, kidnappades och dumpades i en säck

Publicerad 13 februari 2018 kl 09.21

Inrikes. Polisen i Stockholm utreder just nu ett brutalt människorov som skedde i centrala Stockholm förra veckan. En 60-årig kvinna ska ha rånats, placerats i en säck och sedan dumpats i en skog norr om Stockholm, skriver Aftonbladet.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i Stockholm förra veckan som det skedde ett mycket brutalt människorov av en äldre kvinna.

Kvinnan, som är i 60-årsåldern, hade bestämt träff med en person i centrala Stockholm efter att ha gjort upp en försäljning på en köp och sälj-sajt på internet.

Men i stället möttes kvinnan av flera för henne okända personer, som rånade henne på bankkort tillsammans med koderna till dessa.

Gärningsmännen tejpade sedan för kvinnans mun och placerade henne i en säck, varefter de körde iväg och dumpade henne i ett skogsområde norr om Stockholm.

Det är osäkert hur länge kvinnan befann sig i säcken, men hon ska till slut ha lyckats ta sig ur och kontakta polisen tack vare en person som bor i närheten av platsen där hon dumpades.

Händelsen bekräftas av polisen, som dock är mycket förtegen.

– Vi jobbar i en ganska intensiv fas så jag tänker inte kommentera något, säger förundersökningsledaren Mikael Niklasson på Citypolisens enhet för grova brott i Stockholm till Aftonbladet.

Kvinnan har tilldelats ett målsägandebiträde, men advokaten i fråga förklarar att kvinnan absolut inte vill ha någon kontakt med media.

Någon misstänkt gärningsperson ska inte ha gripits och polisen har inte heller gått ut med något signalement på förövarna.


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Så censurerar journalisterna om invandringen. "Studio Ett"-veteranen beskriver nu sina egna erfarenheter från Sveriges Radio.0 Plus

Vetenskap

Stenålderssvenskar satte huvuden på pålar. Motala-skallar analyserade av forskare.0 

Män och kvinnors hjärnor mer olika än väntat. Utvecklingen tydlig redan vid en månads ålder.0 

Kultur