AFA hotar hänga ut privatpersoner – i brev från Region Skåne

Publicerad 16 augusti 2017 kl 13.17

Inrikes. Den vänsterextrema organisationen AFA skickar utpressningsbrev till personer som påstås ha handlat på en webbutik och hotar att hänga ut dem som nazister – med namn och bild. Breven är skickade i kuvert från Region Skåne.
– Vi följer ärendet, säger Klas Andersson på Region Skåne till Fria Tider.

Gilla artikeln på Facebook

AFA uppger sig ha kommit över tusentals namn på personer som beställt varor på sajten Midgaardshop.com, som bland annat säljer vit makt-musik och t-shirts.

Stefan Olsson, kommunalråd för SD i Landskrona, har postat bilder på Twitter som visar ett utpressningsbrev med AFA som avsändare som skickats till en påstådd kund.

I brevet skriver vänsterextremisterna att de har "lokaliserat alla kunder i Skåne och Blekinge". De uppmanar mottagaren att genast kontakta AFA med följande hot:

"Annars riskerar du att få din bild och personuppgifter publicerat på våran hemsida (sic). Om du inte hör av dig kommer vi att betrakta dig som nazist och agera därefter. Om vi finner dig extra intressant kommer vi att kontakta arbetsgivare, grannar och familj direkt."

En intressant detalj är att breven har skickats ut i kuvert från Region Skåne – som uppger sig känna till det hela.

– Det är lite svårt. Vi har Twitter-uppgifter om det. I så fall får man komma in till oss med kuvert så kan vi titta vidare på det, säger Klas Andersson, presstalesman för Region Skåne, till Fria Tider.

På Twitter kommenterar flera användare att kuvertet ser ut att vara frankerat i Region Skånes maskin och att det därför borde gå att spåra gärningsmännen. Men det håller inte Andersson med om.

– På den bilden på Twitter ser det ju ut som om det inte är frankerat hos oss, säger han.

Klas Andersson försäkrar dock att Region Skåne "följer ärendet".

– Frågan är uppe. Vi hade ju gärna velat se kuverten så att vi kan ta ställning till detta. Är det bara kuvert så är det lite svårt, och vi vet ännu inte omfattningen på något sätt. Jag tror vi har fått kontakt med någon som fått brevet och uppmanat att komma in till oss med det.


Ekonominyheter

Svenskt luftskepp ska flyga miljardärer till Nordpolen

Priset: 600.000 kronor för en kabin.. "I nästa steg vill vi bredda och flyga till exempel mellan London och Berlin."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "När Schulman skriver 'äntligen' och andra gillar det så ger det oss en liten inblick i hur de fungerar."0 Plus

Vetenskap

Ny svensk metod upptäcker politikerförakt automatiskt. AI reagerar när politiker beskrivs som "idiot" eller "kärring".0 

USA byter kön på 8-åringar. Allt fler liberaler lämnar in sina barn för könsbyte.0