Özz och Akilov
Özz Nûjen.

Affärsracet avbokar Özz Nujen

Publicerad 21 maj 2018 kl 10.33

Kulturnyheter. Företagsmässan Affärsracet i Anderstorp skulle ha med Özz Nûjen som "hemlig gäst". Men efter komikerns medverkan i SVT:s "Uppdrag granskning" har Özz avbokats.

Gilla artikeln på Facebook

Affärsracet går av stapeln vid Anderstorp Raceway den 30-31 maj. Bland deltagarna finns SD-ledaren Jimmie Åkesson och programledaren Fredrik Lindström, som ska föreläsa om svenskars mentalitet och politisk korrekthet.

På mässans fest på Glashuset i Gislaved på kvällen den 30 maj var det tänkt att Özz Nûjen skulle delta som "hemlig gäst" och underhålla publiken.

Men efter komikerns kontro­versiella intervju med SVT:s Janne Josefsson om affärs­kontakterna med terroristen Rakhmat Akilov fick Affärsracet kalla fötter.

– Utifrån det mediefokus som var på honom då ansåg vi att Affärsracet är något som ska leva sitt liv. Fokus ska vara på Affärsracet och inte på det fokus som har varit på honom, säger Micael Ragnar, projektledare på Affärsracet.

Efter att Özz blivit avbokad ersattes han av artistduon Stefan & Kim, som kommer att stå för underhållningen på festen istället.

Micael Ragnar vill inte svara på hur mycket pengar Özz Nûjen skulle få för sitt nu inställda uppträdande.

– Jag vill inte gå in på hur det ser ut i detalj men det är ett avtal med hans bokningsbolag och oss, enligt gängse normer, säger Ragnar.

Så sent som i onsdags meddelade Tidaholms kommun att en planerad föreläsning om "mångfald" med Özz Nûjen hade ställts in. Detta efter att kommunen fått hård kritik på sociala medier för bokningen.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Joakim Andersen om hur man handskas med "sociala rättvisekrigare" på svenska.0 Plus

Mer från Kulturnyheter

Skådespelare pudlar – ville låsa in Trumps barn bland pedofiler

Krossas av filmbolaget.. "Peter Fondas kommentarer är avskyvärda, hänsynslösa och farliga, och vi fördömer dem fullständigt."0 

Gitarrtillverkaren Gibson i konkurs

Lägger ned efter 125 år.. Nu tas bolaget över av fordringsägarna.0 

Sidor

Vetenskap

Vänstervrede när Steam lovar sluta censurera politiskt inkorrekta spel. Kommer bara ingripa vid olagligt innehåll och "trollningar".0 Plus

Kultur

Hotar dra in statliga stödet till manliga filmskapare. Nästan bara män vill bli filmregissörer.0 

Inget Nobelpris i litteratur i år. Skjuts upp till nästa år.0