Övergreppet ska ha skett vid Centralbron i Stockholm.

Afghaner våldtog 15-årig flicka – hotade döda henne

Publicerad 6 november 2018 kl 15.01

Inrikes. Två invandrare åtalas för grov våldtäkt av en 15-årig flicka under Centralbron i Stockholm tidigare i år. Åklagaren begär också utvisning av männen, som har tolkbehov på dari.

Gilla artikeln på Facebook

Det var den 2 september 2018 under en påfartsramp till Centralbron mellan Stadshusbron och Klarabergsviadukten i Stockholm som en 15-årig flicka misstänks ha våldtagits av två invandrare.

Den ene gärningsmannen påstås vara född 2001 och är medborgare i Afghanistan. Den andre har okänd ålder och uppgifter om medborgarskap saknas. Båda två har dock tolkbehov på dari.

Gällande den andre personens ålder har åklagaren begärt bedömning från Rättsmedicinalverket genom "analys av bilder av nyckelben tagna efter tingsrättens beslut om kroppsbesiktning".

Enligt stämningsansökan, som Fria Tider tagit del av, ska männen även ha hotat döda eller skada flickan.

"Brotten bör bedömas som grova med hänsyn till NN:s låga ålder (15 år) och eftersom fler än en person förgripit sig på NN", står det i stämningsansökan.

Åklagaren, som i andra hand yrkar på oaktsam våldtäkt, påpekar också att övergreppet genomfördes på en "utsatt, vattennära och vid tillfället folktom urban plats präglad av betong och trafikleder från vilken plats målsäganden svårligen kunde undkomma" och att flickan "hyperventilerade, grät och skakade".

Åklagaren yrkar även på livstids utvisning från Sverige och att de båda invandrarna alltså helt förbjuds att återvända hit. 

"Det är angeläget att minst två tolkar i dari finns till hands och bokas in omgående mht rådande tolkbrist", står det i tingsrättens dokument.

De tilltalade medger delar av händelseförloppet men förnekar brott.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Svenskt luftskepp ska flyga miljardärer till Nordpolen

Priset: 600.000 kronor för en kabin.. "I nästa steg vill vi bredda och flyga till exempel mellan London och Berlin."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "När Schulman skriver 'äntligen' och andra gillar det så ger det oss en liten inblick i hur de fungerar."0 Plus

Vetenskap

Ny svensk metod upptäcker politikerförakt automatiskt. AI reagerar när politiker beskrivs som "idiot" eller "kärring".0 

USA byter kön på 8-åringar. Allt fler liberaler lämnar in sina barn för könsbyte.0