Fatemeh Khavari bjöds in till TV4 Nyhetsmorgon på lördagsmorgonen för att prata om sin nya bok, men hon fick inga särskilt kritiska frågor. När Fatehme kallade åldersbedömningarna av afghaner för "falska" blev hon inte ifrågasatt av programledaren. Han frågade i stället afghanledaren om hon vill att han ska ställa någon specifik fråga till statsminister Stefan Löfven, som besöker Nyhetsmorgon imorgon söndag.

Afghanledaren i TV4: "Jag backar aldrig"

Publicerad 11 augusti 2018 kl 12.27

Inrikes. Fatemeh Khavari kommer stanna till slutet. Det förklarade hon i TV4 Nyhetsmorgon på lördagen, där hon på bästa sändningstid fick göra reklam för sin nya bok.

Gilla artikeln på Facebook

Afghanledaren Fatemeh Khavari har tillsammans med journalisten Annie Hellquist släppt en biografi om uppväxten som så kallad "papperslös flykting" i Iran.

Detta pratade hon om i TV4 Nyhetsmorgon på lördagen.

Boken har fått titeln "Jag stannar till slutet". 

– Det betyder att jag inte kommer backa om motgångarna kommer. Det handlar om att jag får så mycket hat i sociala medier om att jag företräder falska flyktingar eller att ensamkommande barn bara är ett politiskt begrepp och saknar betydelse. Jag backar aldrig. Det jag kämpar för är verkligen värdigt, sade hon i TV4.

Under sändningen får Fatehme fritt kritisera den svenska invandringspolitiken utan att TV4:s programledare ställer några motsvarande kritiska och svårare frågor till henne. Programmet var snarare ren reklam för den afghanska gästen.

Hon kallar bland annat åldersbedömningarna av afghaner för "falska". Detta ifrågasätts inte av programledaren. Han frågar i stället afghanledaren om hon vill att han ska ställa någon speciell fråga till Stefan Löfven, när denne besöker Nyhetsmorgon under söndagen.

Enligt Fatehme hade Löfven lovat hennes folk en fristad i Sverige 2015.

Programledaren påpekade bara att det troligen finns många som skulle hävda att asylprocessen i Sverige är "gedigen".

– Om vi skulle ha en generös och seriös asylpolitik så skulle vi kunna ge skydd till de ungdomar som behöver det, sade Fatehme Khavari samtidigt hon påstod att afghanerna är en "resurs" för Sverige och skulle hjälpa till att bygga "ett starkare" samhälle om de fick stanna.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Rotschild orolig för världsordningen

Dollarn kan sluta vara världsvaluta.. Ledare som Trump samarbetar inte med andra, varnar bankiren.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Sjunkande skolresultat, no go-zoner och ökat våld kan ha en enkel förklaring. Joakim Andersen har läst ny bok om eugenikens nedtystade men välbelagda sanningar.0 Plus

Vetenskap

Hajarna påverkas av dinosauriedödande asteroiden – än idag. Lever ännu med sviterna av en katastrof för 66 miljoner år sedan.0 

Unik svensk miniubåt tas i bruk. Ska studera havsbotten på stora djup.0 Plus

Kultur

Afrikanskättad skådis kan bli nästa James Bond – "Tiden är inne". Producenten öppnar dörren för svart James Bond.0 Plus