Video: Här löper afrikaner amok på festival i Australien

Publicerad 12 februari 2017 kl 17.19
Av Mattias Albinsson

Utrikes. Ett större gäng afrikanska invandrare löpte under lördags­kvällen amok på en festival i Caroline Springs utanför Melbourne i Australien, skriver Herald Sun.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt tidningen rör det sig om medlemmar av den snabbt växande sudanesiska invandrar­gruppen som plötsligt for fram som vilda djur bland de australiensiska festival­firarna.

– När fyrverkerierna började så var det som en tjurrusning, berättar en anonym mamma.

16-årige Jack McLaughlin var en av dem som drabbades. Han blev nedslagen, hoppad på av afrikanerna och rånad på sin mobiltelefon. Själv minns han ingenting av överfallet och vårdas på sjukhus efter händelsen.

Tom, även han 16, är en annan drabbad tonåring. Han blev bland annat sparkad i huvudet av afrikanerna som därefter hoppade på honom och stal hans mobiltelefon.

17-årige Shannon blev också han sparkad i huvudet och "slagen från ingenstans". Han fördes till sjukhus för vård efter det våldsamma överfallet där ett sår på hakan syddes ihop med sex stygn.

– Jag var där med mina kompisar och plötsligt låg jag på marken och blev sparkad i bakhuvudet, berättar 17-åringen.

Polis och vakter uppges ha blivit överrumplade av det plötsliga afrikanska raseriet. De kritiseras nu av allmänheten för att de inte ingrep snabbare och stoppade deras framfart.

Den sudanesiska invandrar­gruppen i Melbourne växer mycket snabbt. 1991 fanns enligt folkbokföringen 184 sudaneser i delstaten Victoria, där Melbourne ligger, 2001 hade de ökat i antal till nästan tusen stycken och tio år senare var de fler än 6 000.


Ekonominyheter

Euron på 10,82. Samtidigt faller valutan mot dollarn till 9,63 kronor per dollar.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Liberal hysteri när ledarskribent använder g-ordet. Angriper ordval när argumenten tryter, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

DNA från 10.000 år gammal svensk hittat – i tuggummi. Äldsta mänskliga DNA-fyndet i Skandinavien hittills.0 Plus

Ny studie: Vanliga finnar ger cancer. Forskarna: Så drabbas du av fenomenet.0 Plus