Amazon rensar bort produkter som kan "kränka" muslimer

Publicerad 8 januari 2019 kl 19.53

Utrikes. Det amerikanska e-handelsföretaget Amazon har nu beslutat sig för att ta bort produkter ur sitt sortiment som kan kränka muslimer, rapporterar CNN på tisdagen.

Gilla artikeln på Facebook

Det handlar om mer än ett dussintal olika produkter som Amazon nu tagit bort från sin webbplats sedan bolaget mottagit klagomål om att varorna kränker muslimer.

Klagomålen uppges komma från "The Council on American-Islamic Relations" (CAIR), som är USA:s största muslimska organisation.

Produkterna, som såldes av oberoende försäljare via Amazon, är bland annat dörrmattor, badmattor och andra produkter som bär islamisk kalligrafi och referenser till profeten Muhammed.

Produkterna anses vara kränkande eftersom de "blir trampade på eller på annat sätt behandlas respektlöst av kunder".

– Vi tackar Amazon för sin snabba åtgärd i denna fråga och hoppas att det skickar ett budskap till tillverkare av sådana här olämpliga och kränkande produkter, att de inte kommer att dra nytta av islamofobi eller någon annan form av trångsynthet, säger Masih Fouladi, CAIR:s verkställande direktör, i ett uttalande.


Nyheter från förstasidan

Jean-Claude Juncker: "Dessa dumma nationalister som älskar sina länder"

Hävdar att EU är en "fredsgud". "Dessa populister, nationalister, dumma nationalister, är kära i sina egna länder och gillar inte andra."0 

Ekonominyheter

Busslinjer dras in – har inte råd att tanka

Kronraset slår hårt mot småländsk kollektivtrafik.. Linjer dras in i Kalmar, Oskarshamn och Västervik när Riksbanken går "all-in" för att rädda bostadsmarknaden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Liberal hysteri när ledarskribent använder g-ordet. Angriper ordval när argumenten tryter, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Slipp myggen – med ränder på kroppen. Sambandet för första gången bevisat.0 

Gener bakom val att skaffa hund. Står för mer än halva förklaringen till att man blir hundägare.0