Foto: Anders Eriksson/Ambulance Sweden/Facebook

Ambulans slogs sönder vid utryckning till Stockholmsförort

Publicerad 7 februari 2016 kl 14.51
Av Mattias Albinsson

Inrikes. En ambulans blev under lördagskvällen sönderslagen i samband med en utryckning till Stockholmsförorten Tensta. En grupp yngre män sågs vid platsen i samband med skadegörelsen.
– Som tur är var inte det här ett akutläge, säger Sven-Erik Olsson på Stockholmspolisen till Fria Tider.

Gilla artikeln på Facebook

Det var vid halv elva-tiden på lördagskvällen som det kom in ett larm från Tensta i nordvästra Stockholm.

– Ambulansen var där med anledning av ett sjukdomsfall i en lägenhet och bestämde sig för att ta med en patient. När de kommer ner konstaterar de att ambulansen utsatts för skadegörelse, man hade krossat ett antal rutor på den, säger Sven-Erik Olsson på Stockholmspolisen till Fria Tider.

– Som tur är var inte det här ett akutläge, så man kallade dit en färdtjänsttransport som fick ta patienten till sjukhus. Ambulansen gick att köra från platsen men den var inte funktionsduglig för patienttransport.

Olsson berättar att det finns uppgifter om att en grupp på tre till fyra yngre män ska ha setts i samband med att ambulansen förstördes. Ingen har gripits för skadegörelsen.

Polisen skriver på sin hemsida att om det handlat om ett akut fall hade konsekvenserna kunnat bli katastrofala för patienten.

Tidigare under lördagskvällen stacks en polisbil i brand i Stockholmsförorten Östberga. Under lördagskvällen var det även oroligheter och upploppsliknande stämning i förorten Alby.

Sven-Erik Olsson konstaterar att det tyvärr inte är ovanligt att polisbilar, ambulanser och brandbilar vandaliseras i samband med utryckningar.

– Det händer ju att det är angrepp mot ambulans, räddningstjänst och våra fordon, säger han.

Polisbil stacks i brand – orolig lördagskväll i Stockholmsförorter


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Ekonominyheter

Euron på 10,82. Samtidigt faller valutan mot dollarn till 9,63 kronor per dollar.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.