Riksdagsvalet 2018

Annie Lööf beredd att "smutsa ner fingrarna" för att stoppa SD

Publicerad 23 februari 2018 kl 11.10

Inrikes. Centerpartiets ledare Annie Lööf öppnar nu för regeringsförhandlingar med Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Hennes parti är "berett att smutsa ner fingrarna" för att ta makten i Sverige, rapporterar DN.

Gilla artikeln på Facebook

Centerledaren Annie Lööf har tidigare sagt att målet inför riksdagsvalet i höst är att stoppa Sverigedemokraterna och se till att deras "inskränkta syn på samhället" inte får mer utrymme, skrev hon på Aftonbladet Debatt i början av februari.

Nu öppnar hon för samtal eller till och med regeringsförhandlingar med Socialdemokraterna och Miljöpartiet, trots att hon tidigare utpekat S som en av sina främsta motståndare.

– Väljarna söker ett parti som står upp tydligt för sina principer men som också är berett att smutsa ner fingrarna för att styra landet, säger Centerledaren i en lång intervju med Dagens Nyheter.

Att smutsa ner fingrarna innebär att en blivande alliansregering söker stöd över blockgränserna med S och MP för att fortsätta regera landet. Detta för att kunna skapa en "långsiktig och stabil regering som kan regera Sverige tryggt", säger hon. SD ska ställas utanför.

Ett politiskt parti måste kunna kompromissa för att få nånting gjort, förklarar Annie Lööf för Dagens Nyheter.

Samtidigt påpekar hon att Alliansen och regeringen redan under pågående mandatperiod har lyckats sluta en rad blocköverskridande överenskommelser, däribland om försvaret, energin och pensionerna.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Tystandet av Alex Jones kan bli ett stort bakslag. Globalisterna börjar bli nervösa, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Mer från Inrikes

Vetenskap

Hajarna påverkas av dinosauriedödande asteroiden – än idag. Lever ännu med sviterna av en katastrof för 66 miljoner år sedan.0 

Unik svensk miniubåt tas i bruk. Ska studera havsbotten på stora djup.0 Plus

Kultur

Afrikanskättad skådis kan bli nästa James Bond – "Tiden är inne". Producenten öppnar dörren för svart James Bond.0 Plus