Annie Lööfs tiggare
Centerpartiets partiledare Annie Lööf.

Annie Lööf: Tiggare som stjäl från pensionärer är "utsatta människor"

Publicerad 6 augusti 2015 kl 22.27

Inrikes. Tiggare som stjäl från pensionärer är "utsatta människor" – det hävdar Centerpartiets partiledare Annie Lööf på Twitter.

Gilla artikeln på Facebook

Ett Facebookinlägg om hur en grupp tiggare stjäl plånboken från en 93-årig man i Göteborg har rört upp starka känslor på den sociala nätverkssajten. "Kräk! Döda ohyran istället" och "Ja ut med packet..dom hör inte hemma på våra gator i Sverige..", lyder ett par av de upprörda kommentarerna till inlägget.

Även Centerpartiets partiledare Annie Lööf reagerade under kvällen idag, men vände sig då istället mot alla dem som var upprörda över att en grupp tiggare gett sig på och bestulit en gammal pensionär. Istället för att bry sig om den äldre mannen tog C-ledaren tjuvarna i försvar och menade att de är "utsatta människor".

"Finns knappt ord att beskriva detta hat som visas öppet mot utsatta människor. Vidrigt räcker inte", skrev hon på Twitter.

Fria Tider har sökt Annie Lööf för en kommentar till hennes twitterutspel och för att fråga henne om hon inte har någon förståelse för att människor blir upprörda när en 93-årig pensionär blir bestulen av tjuvar.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Euron på 10,82. Samtidigt faller valutan mot dollarn till 9,63 kronor per dollar.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Liberal hysteri när ledarskribent använder g-ordet. Angriper ordval när argumenten tryter, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Mer från Inrikes

Orbán: Pengakåt "vänstermaffia" försöker lura världen att invandring är bra och oundvikligt

Kräver totalt invandringsstopp inför EU-valet.. "Vi vill se ledare i Bryssel som inte vill organisera invandringen, utan som vill stoppa den."0 

SD-kvinnan själv: En misstolkning – "För mig är detta utagerat"

Tillbakavisar sexbrottsanklagelser.. "Vi har diskuterat hela händelsen, där han har bett om ursäkt och vi har gått vidare."0 

Sidor

Vetenskap

DNA från 10.000 år gammal svensk hittat – i tuggummi. Äldsta mänskliga DNA-fyndet i Skandinavien hittills.0 Plus

Ny studie: Vanliga finnar ger cancer. Forskarna: Så drabbas du av fenomenet.0 Plus