Annie Lööfs tiggare
Centerpartiets partiledare Annie Lööf.

Annie Lööf: Tiggare som stjäl från pensionärer är "utsatta människor"

Publicerad 6 augusti 2015 kl 22.27

Inrikes. Tiggare som stjäl från pensionärer är "utsatta människor" – det hävdar Centerpartiets partiledare Annie Lööf på Twitter.

Gilla artikeln på Facebook

Ett Facebookinlägg om hur en grupp tiggare stjäl plånboken från en 93-årig man i Göteborg har rört upp starka känslor på den sociala nätverkssajten. "Kräk! Döda ohyran istället" och "Ja ut med packet..dom hör inte hemma på våra gator i Sverige..", lyder ett par av de upprörda kommentarerna till inlägget.

Även Centerpartiets partiledare Annie Lööf reagerade under kvällen idag, men vände sig då istället mot alla dem som var upprörda över att en grupp tiggare gett sig på och bestulit en gammal pensionär. Istället för att bry sig om den äldre mannen tog C-ledaren tjuvarna i försvar och menade att de är "utsatta människor".

"Finns knappt ord att beskriva detta hat som visas öppet mot utsatta människor. Vidrigt räcker inte", skrev hon på Twitter.

Fria Tider har sökt Annie Lööf för en kommentar till hennes twitterutspel och för att fråga henne om hon inte har någon förståelse för att människor blir upprörda när en 93-årig pensionär blir bestulen av tjuvar.


Nyheter från förstasidan

Populismen nu lika stor som socialdemokratin i Europa

"Det är ett historiskt skifte vi ser." Socialliberala tankesmedjan Timbros nya index nattsvart läsning för både liberaler och sossar.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Joakim Andersen om den politiskt inkorrekte libertarianen Hans-Hermann Hoppe.0 Plus

Vetenskap

Stenålderns européer "mycket mer rörliga" än man trott. C14-dateringar av megalitgravar målar upp en helt ny bild.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus