Våldtäkten på M/S Galaxy
M/S Galaxy.

Ännu en gruppvåldtäkt på en Finlandsbåt

Publicerad 30 mars 2016 kl 20.51
Av Mattias Albinsson

Inrikes. En person utsattes under dagen för en gruppvåldtäkt på en Finlandsfärja på väg mellan Åbo i Finland och Stockholm i Sverige. Polisens presstalesman Albin Näverberg är förtegen.
– Jag säger ingenting, säger han till Fria Tider.

Gilla artikeln på Facebook

Fyra män greps när Finlandsfärjan M/S Galaxy lade till i Värtahamnen i Stockholm strax efter klockan sex på kvällen sedan ett larm om en våldtäkt ombord kommit in till polisen.

– I samband med att vi var där greps två personer efter utpekanden, sedan hade vi ett fåtal utredningstopsningar och de har till uppgift att fria eller knyta personer till en händelse, säger polisens presstalesman Albin Näverberg till Fria Tider.

– En utredningstopsning innebär att om man inte har något med det här att göra så försvinner topsningsuppgifterna, fortsätter han.

Sammanlagt är det fyra personer som gripits, men än så länge är de inte hörda av polisen eller anhållna för brott.

Polisen tystlåten
Näverberg vill inte avslöja något om de inblandade, deras åldrar eller om de var bekanta med varandra sedan tidigare. Han vill heller inte berätta om de misstänkta pekades ut av offret eller av vittnen.

– Jag har inte ens uppgift om det är en kvinna eller man, så jag säger ingenting, säger han.

Enligt medieuppgifter inträffade våldtäkten under en studentkryssning som arrangerades av Fun Cruises. Kryssningen gick från Stockholm till Åbo och tillbaka utan möjlighet att gå av båten.

Polisen rubricerar våldtäkten som grov våldtäkt.

Liknande fall
För ett drygt år sedan inträffade en liknande mycket uppmärksammad gruppvåldtäkt ombord på Viking Amorella då en kvinna utsattes för en hänsynslös gruppvåldtäkt av en större grupp somaliska män.

Åtta män greps omedelbart efter våldtäkten, men försattes därefter på fri fot en efter en. I december ifjol frikände Svea Hovrätt den ende av dem som i slutändan åtalades och samtliga våldtäktsmän slapp därmed undan straff.

Den somaliske mannen friades trots att den våldtagna kvinnans DNA återfanns på hans penis. Domstolen skrev i sin dom att det fanns möjlighet att hennes DNA hamnat där på annat sätt än genom att han våldtagit henne.

Se även:
Våldtäkten på Viking Amorella


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Jan Tullberg om journalistkårens medeltida hierarki.0 

Vetenskap

Hittade skelett från 1600-talet i källaren. Makabra upptäckten när källaren skulle renoveras.0 Plus

Språkbegåvade har tjockare hjärna. Ju tjockare hjärnbark desto enklare lära sig nytt språk.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus