Barnskratten tystades i Malmö

Publicerad 13 januari 2015 kl 17.22

Inrikes. Folkets park i Malmö har tagit bort en populär studsmatta efter klagomål från lättstörda innerstadsbor, rapporterar Sydsvenskan.

Gilla artikeln på Facebook

Många Malmöbor har investerat stora summor för att kunna bosätta sig i centralt belägna bostadsrätter, bland annat för att kunna undvika mångfalden i stadens oroliga förorter.

De boende vid fashionabla Folkets park har dock drabbats av andra problem: Störande barnskratt. I början av sommaren sattes det upp en stor studsmatta på den östra sidan av parken. Attraktionen blev mycket populär bland barnen, vilket inte uppskattades av de boende i området.

– Det är en ny kategori av klagomål som tillkommit. En del klagar över att det dagtid hörs skratt och rop från barn, sade parkchefen Mårthen Gunnarsson till Sydsvenskan i juli.

Nu har de glada barnen förhoppningsvis tystats för gott. Istället planerar stadens sociala ingenjörer en lekanläggning.

– Vi får hoppas att den inte är tillräckligt rolig så att barnen kan leka utan att skratta, säger Mårthen Gunnarsson till Sydsvenskan i dag. 

I valdistriktet Möllevången-Folkets Park fick Vänsterpartiet 25 procent, Miljöpartiet 13 procent och Feministiskt initiativ 24 procent i riksdagsvalet. 


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Regeringen skärper 3:12-reglerna

Täpper till möjlighet till lägre skatt.. Riskerar att öka klyftorna mellan fattiga företagare och rika anställda.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vill bli president i USA – med löfte om medborgarlön på 1.000 dollar. Men Yangs analys av automatiseringens följder är högst relevant, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Moderns infektion ger deprimerade barn. Infektion under graviditeten ger markant ökad risk för depression och autism hos barnet.0 

Svenskarna hittade sfinx i Egypten. "Enastående och överraskande."0 Plus

Kultur

Henrik Schyffert får "Stora retorikpriset". Sägs ge svenskarna "insikter" om samhället.0 

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus