Barnskratten tystades i Malmö

Publicerad 13 januari 2015 kl 17.22

Inrikes. Folkets park i Malmö har tagit bort en populär studsmatta efter klagomål från lättstörda innerstadsbor, rapporterar Sydsvenskan.

Gilla artikeln på Facebook

Många Malmöbor har investerat stora summor för att kunna bosätta sig i centralt belägna bostadsrätter, bland annat för att kunna undvika mångfalden i stadens oroliga förorter.

De boende vid fashionabla Folkets park har dock drabbats av andra problem: Störande barnskratt. I början av sommaren sattes det upp en stor studsmatta på den östra sidan av parken. Attraktionen blev mycket populär bland barnen, vilket inte uppskattades av de boende i området.

– Det är en ny kategori av klagomål som tillkommit. En del klagar över att det dagtid hörs skratt och rop från barn, sade parkchefen Mårthen Gunnarsson till Sydsvenskan i juli.

Nu har de glada barnen förhoppningsvis tystats för gott. Istället planerar stadens sociala ingenjörer en lekanläggning.

– Vi får hoppas att den inte är tillräckligt rolig så att barnen kan leka utan att skratta, säger Mårthen Gunnarsson till Sydsvenskan i dag. 

I valdistriktet Möllevången-Folkets Park fick Vänsterpartiet 25 procent, Miljöpartiet 13 procent och Feministiskt initiativ 24 procent i riksdagsvalet. 


Nyheter från förstasidan

Charlie Weimers (SD) i SVT: Det är Liberalernas politik som har gjort Europa otryggt

Frustrerad SD-kandidat fick inget svar från Karin Karlsbro (L). "Det hade varit jättebra om Liberalerna hade förhållit sig till verkligheten och sett att deras egen politik lett till ett mindre öppet och mindre tryggt Europa."0 

Ekonominyheter

Euron på 10,82. Samtidigt faller valutan mot dollarn till 9,63 kronor per dollar.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Liberal hysteri när ledarskribent använder g-ordet. Angriper ordval när argumenten tryter, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Mer från Inrikes

Orbán: Pengakåt "vänstermaffia" försöker lura världen att invandring är bra och oundvikligt

Kräver totalt invandringsstopp inför EU-valet.. "Vi vill se ledare i Bryssel som inte vill organisera invandringen, utan som vill stoppa den."0 

SD-kvinnan själv: En misstolkning – "För mig är detta utagerat"

Tillbakavisar sexbrottsanklagelser.. "Vi har diskuterat hela händelsen, där han har bett om ursäkt och vi har gått vidare."0 

Sidor

Vetenskap

DNA från 10.000 år gammal svensk hittat – i tuggummi. Äldsta mänskliga DNA-fyndet i Skandinavien hittills.0 Plus

Ny studie: Vanliga finnar ger cancer. Forskarna: Så drabbas du av fenomenet.0 Plus