Ben and Jerry's släpper anti-Trump-glass

Publicerad 31 oktober 2018 kl 15.41

Utrikes. Ben and Jerry's släpper en ny glass för att stödja kampen mot president Donald Trump. Till sin hjälp tar den amerikanska glasstillverkaren en muslimsk aktivist som förespråkar sharialagar.

Gilla artikeln på Facebook

Den nya chokladglassen Pecan Resist har en förpackning som pryds av en brunhyad, lilahårig kvinna som håller upp en skylt med budskapet "Resist" (gör motstånd på svenska).

"Vi kan göra fredligt motstånd mot Trumpadministrationens regressiva och diskriminerande politik och bygga en framtid som värdesätter inkludering, jämlikhet och rättvisa för färgade, kvinnor, HBTQ-personer, flyktingar och invandrare", skriver Ben and Jerry's på sin hemsida.

En del av pengarna från försäljningen ska enligt glassbolaget gå till fyra olika vänsterorganisationer, bland annat Soros-finansierade Women’s March organization.

Ben and Jerry's marknadsför glassorten med en bild på Linda Sarsour – en muslimsk aktivist som har hyllat sharialagar.

Ben and Jerry's, som ägs av Unilever, är ett öppet vänsterradikalt företag. Tidigare i år samarbetade bolagets svenska del med asylnätverket "Vi står inte ut" och hjälpte till i lobbyarbetet för att få till den så kallade gymnasieamnestin för 9.000 vuxna afghanska män. Bland annat organiserade Ben and Jerry's ett "kärlekståg" för de illegala afghanerna.

För att motivera sin asylaktivism hänvisar glasjätten till när bolaget grundades 1978 av de båda amerikansk-judiska affärsmännen Ben Cohen och Jerry Greenfield.

Den nya glassen Pecan Resist har fått ta emot en hel del hån på Twitter.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kulturprofilens öde avgörs i hovrätten. Kvinnan sov frivilligt över hos Arnault flera gånger efter den påstådda våldtäkten.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Framtida dataspel kan läsa av dina känslor. Testas med modifierat Super Mario Bros.0 Plus

Unga cannabisrökare återfår sin kognitiva förmåga om de slutar. Betydande förbättring av verbala minnet redan efter första veckan.0 Plus

Kultur

Uttalanden om judar stoppade minnesmynt för Roald Dahl. Folkkär barnboksförfattare pekas ut som antisemit.0 

The Simpsons skrotar Apu efter "rasism"-anklagelser. Den indiske figuren försvinner helt.0