Ben and Jerry's släpper anti-Trump-glass

Publicerad 31 oktober 2018 kl 15.41

Utrikes. Ben and Jerry's släpper en ny glass för att stödja kampen mot president Donald Trump. Till sin hjälp tar den amerikanska glasstillverkaren en muslimsk aktivist som förespråkar sharialagar.

Gilla artikeln på Facebook

Den nya chokladglassen Pecan Resist har en förpackning som pryds av en brunhyad, lilahårig kvinna som håller upp en skylt med budskapet "Resist" (gör motstånd på svenska).

"Vi kan göra fredligt motstånd mot Trumpadministrationens regressiva och diskriminerande politik och bygga en framtid som värdesätter inkludering, jämlikhet och rättvisa för färgade, kvinnor, HBTQ-personer, flyktingar och invandrare", skriver Ben and Jerry's på sin hemsida.

En del av pengarna från försäljningen ska enligt glassbolaget gå till fyra olika vänsterorganisationer, bland annat Soros-finansierade Women’s March organization.

Ben and Jerry's marknadsför glassorten med en bild på Linda Sarsour – en muslimsk aktivist som har hyllat sharialagar.

Ben and Jerry's, som ägs av Unilever, är ett öppet vänsterradikalt företag. Tidigare i år samarbetade bolagets svenska del med asylnätverket "Vi står inte ut" och hjälpte till i lobbyarbetet för att få till den så kallade gymnasieamnestin för 9.000 vuxna afghanska män. Bland annat organiserade Ben and Jerry's ett "kärlekståg" för de illegala afghanerna.

För att motivera sin asylaktivism hänvisar glasjätten till när bolaget grundades 1978 av de båda amerikansk-judiska affärsmännen Ben Cohen och Jerry Greenfield.

Den nya glassen Pecan Resist har fått ta emot en hel del hån på Twitter.


Ekonominyheter

Regeringen skärper 3:12-reglerna

Täpper till möjlighet till lägre skatt.. Riskerar att öka klyftorna mellan fattiga företagare och rika anställda.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vill bli president i USA – med löfte om medborgarlön på 1.000 dollar. Men Yangs analys av automatiseringens följder är högst relevant, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Mer från Utrikes

EU betalar domstol för att åtala Assad

Finansierar process vid kontroversiella ICC.. Omstridda domstolen kan anse sig behörig att åtala Syriens statsledning även utan stöd i FN.0 

Danmark tänker förbjuda utländska bidrag till moskébyggen

Regeringen och stödpartiet Dansk Folkeparti jobbar på en ny lag.. "Vi har varit extremt frustrerade när moskébyggen har finansierats från utlandet."0 

Sidor

Vetenskap

Moderns infektion ger deprimerade barn. Infektion under graviditeten ger markant ökad risk för depression och autism hos barnet.0 

Svenskarna hittade sfinx i Egypten. "Enastående och överraskande."0 Plus

Kultur

Henrik Schyffert får "Stora retorikpriset". Sägs ge svenskarna "insikter" om samhället.0 

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus