Ben and Jerry's släpper anti-Trump-glass

Publicerad 31 oktober 2018 kl 15.41

Utrikes. Ben and Jerry's släpper en ny glass för att stödja kampen mot president Donald Trump. Till sin hjälp tar den amerikanska glasstillverkaren en muslimsk aktivist som förespråkar sharialagar.

Gilla artikeln på Facebook

Den nya chokladglassen Pecan Resist har en förpackning som pryds av en brunhyad, lilahårig kvinna som håller upp en skylt med budskapet "Resist" (gör motstånd på svenska).

"Vi kan göra fredligt motstånd mot Trumpadministrationens regressiva och diskriminerande politik och bygga en framtid som värdesätter inkludering, jämlikhet och rättvisa för färgade, kvinnor, HBTQ-personer, flyktingar och invandrare", skriver Ben and Jerry's på sin hemsida.

En del av pengarna från försäljningen ska enligt glassbolaget gå till fyra olika vänsterorganisationer, bland annat Soros-finansierade Women’s March organization.

Ben and Jerry's marknadsför glassorten med en bild på Linda Sarsour – en muslimsk aktivist som har hyllat sharialagar.

Ben and Jerry's, som ägs av Unilever, är ett öppet vänsterradikalt företag. Tidigare i år samarbetade bolagets svenska del med asylnätverket "Vi står inte ut" och hjälpte till i lobbyarbetet för att få till den så kallade gymnasieamnestin för 9.000 vuxna afghanska män. Bland annat organiserade Ben and Jerry's ett "kärlekståg" för de illegala afghanerna.

För att motivera sin asylaktivism hänvisar glasjätten till när bolaget grundades 1978 av de båda amerikansk-judiska affärsmännen Ben Cohen och Jerry Greenfield.

Den nya glassen Pecan Resist har fått ta emot en hel del hån på Twitter.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Mer från Utrikes

Kristna förföljs i fler länder

IS och Kina bakom förvärrad utveckling.. Även i Indien har kristna problem att utöva sin religion, visar en rapport.0 

66 döda när bränsletjuvar fick oljeledning att explodera

Bränsletjuvarna i Mexiko borrade hål i oljeledningen.. "Jag uppmanar hela befolkningen att inte vara delaktig i bränslestöld."0 

Kristna rasar när Israel ställer ut hånfull "McJesus"

Har använt verket mot konstnärens vilja.. "Om detta hade riktats mot icke-kristna, hade hela världen vänts upp och ner."0 

Sidor

Vetenskap

Språkbegåvade har tjockare hjärna. Ju tjockare hjärnbark desto enklare lära sig nytt språk.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus