Arkivbild.

Blåljuspersonal skulle släcka bilbränder i Husby – där väntade stenkastning och molotovcocktail

Publicerad 8 oktober 2018 kl 09.47

Inrikes. Polisen utsattes för stenkastning i samband med larm om bilbränder i Stockholmsförorten Husby i natt. Samtidigt ska en molotovcocktail ha hittats på platsen. Händelsen rubriceras som grov skadegörelse och försök till grov misshandel.

Gilla artikeln på Facebook

Det var klockan 00.44 i natt om polis och räddningstjänst larmades till Husby i Stockholm sedan flertalet bilar stod i brand.

Men när blåljuspersonalen anlände till platsen så angreps de av ett gäng stenkastare, som kastade "sten på polisbilarna", skriver polisen i sin händelserapport.

– I samband med att vi kommer dit är det flera personer som kastar sten mot polisbilarna, säger Per Fahlström vid Stockholmspolisens regionledningscentral till Stockholm Direkt.

Polisen försöker då hitta och gripa gärningsmännen, men lyckas inte.

Stenkastningen ska ha skett från en viadukt eller gångbro. Enligt uppgifter till tidningen Aftonbladet ska polisen ha funnit ett helt stenupplag samt också en oanvänd molotovcocktail vid platsen där stenkastarna stod. Detta har dock inte bekräftats av polisen.

En förundersökning gällande grov skadegörelse och en gällande försök till grov misshandel har inletts.

Ingen person ska ha skadats vid händelsen. Ingen har heller frihetsberövats i ärendet just nu, uppger polisen på måndagsmorgonen.


Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Missar aldrig chansen att utmåla oss som monster. Joakim Andersen har läst Jim Goads nya bok Whiteness – The original sin.0 Plus

Vetenskap

Språkbegåvade har tjockare hjärna. Ju tjockare hjärnbark desto enklare lära sig nytt språk.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus